• مقایسه ی اثر سیپروهپتادین و فنی توئین در پیشگیری از سردردهای میگرنی اطفال

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1390/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1390/01/01
    • تعداد بازدید: 800
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    سابقه و هدف: در چند دهه ی اخیر شیوع میگرن رو به افزایش بوده و انجام تحقیقات در زمینه ی داروهای مورد مصرف در پیشگیری از حملات میگرن ضروری به نظر می رسد. این تحقیق به منظور مقایسه ی تاثیر دو داروی سیپروهپتادین و فنی توئین در تعداد، مدت و شدت حملات میگرن بر روی اطفال 5 تا 15 ساله ی مراجعه کننده به کلینیک تخصصی اعصاب، در سال 1382 در شهرکرد صورت گرفت.

    مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی تعداد 119 نفر که میگرن آن ها با استفاده از معیارهای تشخیصی جامعه بین المللی سردرد، تشخیص داده شده بود، وارد مطالعه شدند. مطالعه در سه گروه و در سه فاز 45 روزه انجام شد. در 45 روز اول و سوم همه ی بیماران دارونما مصرف می کردند. در 45 روز دوم، گروه اول سیپروهپتادین (0.3 میلی گرم بر کیلوگرم در روز)، گروه دوم فنی توئین (0.4 میلی گرم بر کیلوگرم در روز) و گروه سوم دارونما دریافت کردند. بیماران در طول تحقیق در هنگام حمله ی میگرن مجاز به مصرف استامینوفن کدئین بودند. شدت درد با توجه به پرسش نامه ی midas از درجه ی 1 تا 10 توسط بیماران مشخص می شد. نتایج به وسیله ی آزمون های آماری کروسکال والیس و من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: تعداد، مدت و شدت حملات در فاز دوم در هر گروه دارویی نسبت به فاز اول کاهش یافت (p<0.05). تعداد حملات در فاز سوم در گروه مصرف کننده ی سیپروهپتادین به فاز اول کاهش یافت (p<0.05)، ولی در مورد فنی توئین این تفاوت معنی دار نبود. تاثیر سیپروهپتادین بر تعداد، مدت و شدت حملات در فاز دوم مطالعه در مقایسه با فنی توئین بیشتر بود (p<0.05).

    نتیجه گیری و توصیه ها: به نظر می رسد مصرف سیپروهپتادین نسبت به فنی توئین در بیماران میگرنی منطقی تر است، بنابراین مصرف آن در اطفال میگرنی توصیه می شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها