• خانواده و محوریت هویت در تربیت کودکان ایرانی اسلامی

    نویسندگان :
    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1400/06/20
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1400/12/01
    • تعداد بازدید: 320
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    خانواده و محوریت هویت در تربیت کودکان ایرانی اسلامی

    موضوع هویت بخشی در خانواده موضوعی است که در رابطه با آن پژوهش های زیادی نگارش می شود. همچنین در رابطه با موضوع تربیت کودکان ایرانی اسلامی و بررسی روابط و تاثیرات آنها بر روی هم نیز جای بسی تامل است. پژوهشگران در رشته علوم تربیتی همواره بررسی های علمی و پژوهشی خود را در این رابطه در معرض مخاطبین این رشته قرار داده اند. در مقاله حاضر نیز تلاش شده است که این موضوع بیشتر و دقیق تر بسط داده شود. انسان در هر مرحله از رشد خود در کودکی به آموزه ‏ها و نکته ‏های تربیتی ویژه ‏ای نیازمند است که باید به آن ها توجه کرد. پدر، مادر و مربیان کودکان که متولیان تربیت هستند، باید با دقت کافی به این مراحل از رشد توجه کنند تا بتوانند در انجام وظیفه خود که رساندن آنان به مقام واقعی انسانیت است، موفق باشند.

    حضرت علی علیه ‏السلام می‏ فرماید:إنَّکَ مَسؤُلٌ عَمّا وَلَّیتَه بِه مِنْ حُسْنِ الاَْدَبِ وَالدَّلالَهِ عَلی رَبِّه؛ همانا تو مسئول هستی از آنچه متولی آن شدی از نیکو ادب کردن (فرزند) و آشنا کردن وی با خدایش. کودکی، بهترین دوره برای درونی کردن مسائل هویتی است، به گونه‏ ای که بعضی از امامان علیهم ‏السلام، علم ‏آموزی در کودکی را به نقش‏ه ای حک شده بر تخته سنگ تشبیه کرده ‏اند: اَلِعلمُ فِی الصِّغَرِ کَالنَّقْشِ فِی الحَجَرِ؛  علم ‏آموزی در کودکی مانند حک کردن روی سنگ است. رشد و تحول هویت در کودکان و در کنار آن، شکل‏ گیری هویت دینی آن ها، در آموزه ‏های اسلامی اهمیت بسیاری دارد.

    برخی مکتب ‏های غیراسلامی هم به تدوین علمی بحث هویت پرداخته و برخی دیگر به رشد اخلاقی و دینی در کودکان توجه کرده ‏اند. روش پژوهش به صورت کتابخانه ای و فیش برداری و استفاده از منابع نظری و تئوری درباره هویت بخشی در خانواده  و تربیت کودکان ایرانی اسلامی بوده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که فاکتور های مورد بحث ارتباط عمیق و غیر قابل اجتنابی با هم دارند و رابطه معنا داری بین داده های پژوهش وجود دارد.  با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت نظرات پژوهشگران رشته علوم تربیتی پیرامون مقوله های ارائه شده در این رابطه کاملا صحیح و مبتنی بر واقعیت است. از این رو پیشنهاد می شود مباحث هویت بخشی در خانواده و تربیت کودکان ایرانی اسلامی در مراکز آموزش عالی و تحصیلات تکمیلی مطرح گردد. و نتایج تحقیقات به صورت پروپوزال های نظری ارائه گردد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین ژورنال ها