• شناسایی و تشخیص مولکولی جهش های ژن آلفا-ال- ایدورونیداز در 5 خانواده ایرانی مبتلا به سندرم هورلر (موکوپلی ساکاریدوز1)

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1384/04/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1384/04/01
    • تعداد بازدید: 833
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    مقدمه: موکوپلی ساکاریدوز نوع (mps-i ) i یک بیماری اتوزوم مغلوب ذخیره ای لیزوزمی است که به واسطه کمبود آنزیم آلفا-ال- ایدورونیداز (idua) به وجود می آید. تظاهرات بالینی بیماران مبتلا به mps-i از شدید تا ملایم متفاوت می باشد بنابراین پیش بینی شدت بیماری دشوار است. از زمانی که ژن idua کلون شده بیش از 109 جهش در آن شناسایی شده و این تعداد در حال افزایش می باشد. نشان داده شده است که نوع جهش با دامنه فنوتیپ مشاهده شده از بیماری ارتباط دارد. هدف از این مطالعه شناسایی و تشخیص مولکولی جهش های ژن idua در گروهی از بیماران مبتلای به mps-i بوده است.

    روش بررسی: مطالعه حاضر بر روی 5 خانواده ایرانی که هر کدام یک بچه مشکوک به ابتلای به mps-i داشتند، انجام گرفت. ابتدا با استفاده از اندازه گیری فعالیت آنزیم ایدورونیداز، تشخیص بیماری قطعی گردید. بعد جهش l132r با روش pcr-rflp مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت در نمونه هایی که فاقد این جهش بودند با استفاده از تکثیر همه 14 اگزون ژن با pcr و در ادامه sscp و تعیین توالی، جهش عامل بیماری شناسایی و تشخیص مولکولی انجام گرفت.

    نتایج: جهش های شناسایی شده عبارت بودند از l132r در 2 بیمار و جهش هایg518 ,p533r ,w402x  در سه بیمار دیگر.

    نتیجه گیرِی: جهش l132r که برای اولین بار از مرکز آزمایش ژنتیک مولکولی اصفهان گزارش شده بود در این مطالعه نیز در 2 خانواده مشاهده گردید و 3 جهش دیگر جهش هایی متداول بودند. از نتایج ما و همین طور سایر مطالعات مشابه انجام شده می توان نتیجه گیری نمود که دامنه جهش در ژن idua از منطق های به منطقه دیگر متفاوت است. این نکته را بایستی هنگام طراحی راهکارهای شناسایی جهش برای mps-1 مورد نظر قرار داد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها