• چگونه توانستیم در زمان آموزش غیرحضوری ارتباط دانش آموزان با مطالعه وکتابخوانی را حفظ کنیم ؟

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1399/12/14
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1399/12/14
    • تعداد بازدید: 218
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    چگونه توانستیم در زمان آموزش غیرحضوری ارتباط دانش آموزان با مطالعه وکتابخوانی را حفظ کنیم ؟

    کار پژوهشی پیشرو باهدف ترویج خواندن، حفظ ارتباط دانش آموزان با مطالعه و کتابخوانی در ایام آموزش غیرحضوری به دلیل شرایط بیماری کووید 19، حمایت و توانمند سازی دانش آموزان در فراگیری بهتر آموخته های درسی و درک بهتر نکات پیچیده، تقویت مهارتهای شنیدن، بیان کردن، خواندن و نوشتن، ایجاد و افزایش شوق و علاقه در دانش آموزان به کتاب و کتابخوانی و شناسایی و گزینش کتابهای با کیفیت، رشدعلمی، موفقیت تحصیلی، انگیزه پیشرفت تحصیلی، اعتماد به نفس، خود کارآمدی، و عزت نفس دانش آموزان انجام شده است. از آن جایی که دبستان معرفت کتابخانه ای غنی با کتابهای بسیار با کیفیت داشت که از سال 94 فعالیت خود را به صورت بسیار فعال آغاز کرده بود، دانش آموزان ارتباط بسیار خوبی با کتابخانه داشتند و با قرار گرفتن آموزش در بستر آموزش غیرحضوری و عدم ارتباط مستقیم دانش آموزان در این ایام با مدرسه، ارتباط دانش آموزان با کتابخانه هم قطع شد و این چالشی بود که ما با آن مواجه شده بودیم بنابراین تصمیم گرفتیم که کتاب های باکیفیت کتابخانه را گزینش کنیم و اقدام به تولید فایل های کتابخوانی با صدای دانش آموزان خود مدرسه و تصویر کتابها کنیم.

    بنابراین باهدایت و حمایت دانش آموزان مدرسه هر هفته دوفایل کتابخوانی باکیفیت و قابل انتشار با لگوی مدرسه تهیه کردیم که یکی از فایلها مختص دانش آموزان دوره ی اول و دیگری مختص دانش آموزان دوره ی دوم بود. و معلمین فرهیخته ی مدرسه هر هفته از این فایل ها در گروه های کلاسی خود استفاده می کردند و از دانش آموزان خود می خواستند که فعالیت هایی مثل کاردستی، نقاشی، خلاصه نویسی و یا خلاصه گویی مرتبط با کتاب خوانده شده انجام دهند. بعد از گذشت چند ماه از سال تحصیلی تصمیم گرفتیم که کتاب های جدیدی برای کتابخانه تهیه کنیم که خوشبختانه توانستیم با حمایت خیرین نیک اندیش و فرهیخته حدود 1000 جلد از کتابهای با کیفیت از انتشاراتی هایی مثل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مبتکران، موسسه ی پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان، نردبان و... تهیه کنیم. از طرفی تعداد دانش آموزان داوطلب برای بلندخوانی کتابها هم زیاد می شد. و این خود جرقه ای را در ذهن ما ایجاد کرد که با رعایت پروتکل های بهداشتی به دانش آموزان مشتاق کتاب امانت بدهیم تا از کتاب های جدید بهره ببرند و هم خودشان به تولید محتوای بلندخوانی کتاب بپردازند که خوشبختانه با استقبال بسیار خوب دانش آموزان مواجه شدیم. فایلهای زیادی توسط خود دانش آموزان تولید می شد.

    بنابراین تصمیم گرفتیم دانش آموزان را به سمت کارهای متنوعی سوق دهیم. گروهی تحت عنوان دریچه ی دانایی تشکیل دادیم و از دانش آموزان خواستیم که آثاری مثل مشاعره، بلندخوانی کتاب، قصه گویی و شعرخوانی بومی محلی، مثنوی خوانی، حافظ خوانی، اجرای نمایش عروسکی و معرفی کتاب هایی با نویسندگی خود دانش آموزان تهیه کنند و در گروه دریبچه ی دانایی به اشتراک بگذارند که باز هم با استقبال خوب بچه ها روبه رو شدیم. با توجه به اینکه آثار بسیار خوبی از بچه ها در اختیار داشتیم تصمیم گرفتیم جشنواره ای مجازی تحت عنوان دریبچه ی دانایی برگزار کنیم و موفق شدیم این جشنواره را در تاریخ 20/1/1400به مدت سه روز تا 22/1/1400 با حضور سرکار خانم رضوان حکیم زاده معاونت محترم آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، سرکار خانم حوریه حاجی زاده معاونت محترم آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان، جناب آقای سید مسلم دریانورد ریاست محترم اداره آموزش و پرورش بخش شهاب، جناب آقای زارعی معاونت محترم آموزشی اداره ی آموزش و پرورش بخش شهاب و دیگر همکاران اداری منطقه ی شهاب، همه دانش آموزان، والدین، فرهنگیان منطقه و خیرین برگزار کنیم. در این جشنواره از حدود 110 اثر تولید شده ی دانش آموزان که ماحصل اجرای طرح مذکور بود رونمایی شد .

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها