• بیانیه گام دوم و سبک زندگی مطلوب در روابط اجتماعی و آسیب شناسی آن

    نویسندگان :
    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/11/23
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/11/23
    • تعداد بازدید: 227
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 09361578210

    بیانیه گام دوم و سبک زندگی مطلوب در روابط اجتماعی و آسیب شناسی آن

    شرایط پیچیده کنونی که در آن جامعه همواره با تغییر ذائقه های فرهنگی و هجوم سبک های زندگی نامتجانس بافرهنگ و تمدن اسلامی مواجه است، مراکز پژوهشی را ملزم می سازد که در پاسخ به این وضعیت درهم تنیده و دشوار زندگی انسان معاصر، به تحلیل و بررسی عمیق و بازتولید سبک زندگی مطلوب با استفاده از آموزه ها و اندیشه های اسلامی که الگوهای مطرح در آن از ترجیحات دینی یا مبتنی بر مبانی اسلامی پدیدآمده باشد، بپردازد. » « » « این پایان نامه به بررسی یکی از مولفه های « بیانیه گام دوم انقلاب » تحت عنوان « سبک زندگی مطلوب » پرداخته و اثرات آن در اجتماع را مورد بررسی و کنکاش قرار داده تا در این راستا بتوانیم با آسیب شناسی آن به تمدن نوین اسلامی «مدنظر مقام معظم رهبری» نزدیک شویم.

    شناخت مبانی، شاخص ها و چگونگی ایجاد تحول برای داشتن یک « سبک متعالی از زندگی » در الگویی عملی و با مولفه هایی نظاممند، از اهداف مهمی است که این پژوهش به آن پرداخته تا شاید بتواند برنامه ای عملی و هماهنگ با جهان بینی الهی ارائه کند. از یافته های اصلی این پژوهش معرفی مولفه های « سبک زندگی اسلامی » و تطبیق آن با « بیانیه گام دوم انقلاب » است، تا با این مدلسازی از « سبک زندگی »، چراغی در فراسوی تبلیغات غیردینی دشمن و « شبیخون فرهنگی »آنان روشن کنیم. شاخصه ها و ویژگی های سبک زندگی مطلوب نیز بر مبنای بیانیه گام دوم انقلاب مورد کاوش قرار گرفتند و به این نتیجه دست یافتیم که :« توجه به مبدأ و معاد، ولایت مداری، عقلانیت، توجه به عمل و معرفت، نوع دوستی و خدمت به خلق، اعتدال و میانه روی، رعایت حقوق دیگران، مسئولیت پذیری، رعایت سلامت زیست محیطی» مهمترین و اساسی ترین شاخصه های سبک زندگی است.

     در ادامه چالشها و آسیب های پیشروی تحقق سبک زندگی مطلوب از جایگاه بینشی، کنشی و روشی مورد بررسی قرارگرفتن، ناآگاهی از مبانی سبک زندگی اسلامی، عدم تطابق ساخت فرهنگی اجتماعی جامعه، اختلاف در فهم و تفسیر سبک زندگی اسلامی، اجباری بودن و اجرای صرفاً دولتی و سیاسی و توجه به ظواهر سبک زندگی اسلامی از عمده موانع شکلگیری سبک زندگی اسلامی است. در همین خصوص « تقویت آموزش همگانی، اصلاح ساختارها، اصلاح فعالیت های اقتصادی، استفاده از مولفه های فردی و روان شناختی، استفاده از رسانه های جمعی، ارتباط با ملل و جوامع و فرهنگ های دیگر و اصلاح قوانین » به عنوان راه های دستیابی و نهادینه شدن سبک زندگی اجتماعی مطلوب مدنظر بیانیه گام دوم معرفی گردیده است.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین ژورنال ها