• تصویب طرح های جامع و تفصیلی و تأثیرمشارکت شهروندان درقانون مدیریت شهری

    نویسندگان :
    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1400/10/15
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/01/22
    • تعداد بازدید: 204
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: 09050265032

    تصویب طرح های جامع و تفصیلی و تأثیرمشارکت شهروندان درقانون مدیریت شهری

    ما نیاز داریم که شهر خوب داشته باشیم نیل به اهداف تعیین شده مستلزم اعمال شیوه مدیریت جامع شهری، پرتوان و همواری همه دستگاه های اداری دخیل از یک سو و همکاری و بلکه مشارکت شهروندان از سوی دیگر است. مشارکت شهروندان نیز با عوامل مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ارتباط دارد.

    شهروندان از دولت و شهرداری انتظار دارند رابطه آنها مبتنی بر اصولی چون قانون عادلانه، احترام به حق مالکیت خصوصی، پاکدامنی و منع تجاوز کارگزاران از حدود اختیارات قانونی، منع غرض ورزی، منع اضرار، منع تأخیر ناروا، پرداخت قیمت عادلانه روز، توجه کامل به اعتراضات و شکایات شهروندان، تکلیف پاسخگوئی در طرح های شهری باشد. از جانب دیگر دولت و شهرداری ها وظیفه دارند منافع عمومی را رعایت کنند و خدمات مورد نیاز شهری را برآورد نمایند.

    این اصل در حقوق اداری ما به اصل نسبی بودن حقوق اداری شهرت دارد. دین، فرهنگ و قانون اساسی ما اصولاً با اصول یاد شده فوق ناآشنا نیست ولی شکل اصلی در اجرای این قواعد است که در برخی موارد به جای همکاری مأمورین عمومی با شهروندان و بالعکس، همکاری آنها به نوعی تبانی علیه قانون می شود.

    رابطه شهروندان ما با دستگاه های اداری شان بویژه با شهرداری ها و مدیران و مجریان آنها بر پایه اصول درست شهرنشینی استوار نیست و به جای رعایت اخلاق عام شهری دو سو یه غالباً بر امر و نهی و کمتر بر پند و اندرز گذاشته شده است. این مقاله نشان خواهد داد که در فرآیند حقوقی تصویب طرح های جامع و تفصیلی شهری همه انسان های شهرنشین باید مشارکت داشته باشند ولی عملاً بالنسبه چنین نیست و نقش شهروندان ما در این مقوله غایب یا فوق العاده ضعیف است.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین ژورنال ها