همایش ، رویداد ، ژورنال
اینستاگرام تی پی بین
حوزه های تحت پوشش رویداد
  • اثر تزریق داخل بطنی مغزی مهار کننده آنزیم سیکلواکسیژناز 1 (کتوپروفن) بر تشنجات ناشی از ptz در موش صحرایی نر

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1387/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1387/01/01
    • تعداد بازدید: 504
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    مقدمه: کتوپروفن داروی ضد التهاب غیر استروئیدی و مهارکننده ی انتخابی سیکلواکسیژناز یک می باشد. با توجه به اینکه در مطالعات قبلی ما اثرات ضد تشنجی فلونکسین مگلومین بعنوان مهار کننده غیر انتخابی آنزیم سیکلواکسیژناز به اثبات رسید، لذا پژوهش حاضر به منظور بررسی نقش مهار کننده انتخابی آنزیم سیکلواکسیژناز یک (کتوپروفن) بر درمان صرع ناشی از ptz به انجام رسیده است.

    روش ها: در این تحقیق موش های صحرایی نر (200±20g) قبل از تجویز داخل صفاقی پنتیلن تترازول (80 mg/kg) (ptz)  برای القاء تشنج، تحت تزریق داخل بطنی مغزی سالین یا کتوپروفن (100 μg, 50 μg, 25 μg) قرار گرفتند. سپس امتیاز تشنجی (seizure score) و زمان بروز هر یک از مراحل تشنج در مدت زمان 20 دقیقه پس از تجویز ptz ثبت گردید. یافته های حاصل از اندازه گیری مذکور با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون ناپارامتری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد تزریق دوز 50 میکروگرم از کتوپروفن زمان لازم برای شروع تشنج های سطحی القا شده توسط ptz را در مقایسه با گروه کنترل بطور معنیداری افزایش داد (p<0.05). همچنین کتوپروفن با دوزهای 50 و 100 میکروگرم زمان لازم برای شروع تشنج های جنرالیزه را در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری افزایش داد (p<0.05). هیچکدام از گروه ها در مقایسه با گروه کنترل اثری بر امتیاز تشنجی (seizure score) نداشتند.

    نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل داروی کتوپروفن دارای خاصیت ضد تشنجی است.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین ژورنال ها