• جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1388/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1388/01/01
    • تعداد بازدید: 664
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    سابقه و هدف: عفونت ادراری، از بیماری های شایع دوران کودکی است که بخصوص در شیرخواران می تواند منجر به آسیب دایمی کلیه ها، افزایش فشارخون و نارسایی کلیه در آینده طفل شود. اینترلوکین ها در ایجاد اسکار کلیه متعاقب عفونت ادراری تب دار، نقش محوری دارند. هدف از این مطالعه، بررسی اینترلوکین های ادراری در پیلونفریت، قبل و بعد از اعمال دو نوع درمان بود.

    روش بررسی: غلظت اینترلوکین های 6 و 8 ادراری 34 کودک مبتلا به پیلونفریت حاد، که تحت در مان با سفتریاکسون و استرویید قرار گرفتند (گروه مورد) و 20 بیمار با همین تشخیص که تحت درمان با سفتریاکسون به تنهایی قرار گرفتند (گروه شاهد)، به روش آنزیم ایمونواسی اندازه گیری شد. گروه مورد و شاهد، از لحاظ سن و جنس همسان بودند. نمونه های ادراری، در زمان بستری (قبل از شروع درمان ) و 72 ساعت پس از شروع درمان، جمع آوری شدند. غلظت کراتینین ادراری نیز محاسبه، و برای استاندارد کردن نمونه ها، نسبت سایتوکاین به کراتینین تعیین گردید.

    یافته ها: بر خلاف گروه شاهد، اختلاف بین نسبت سایتوکاین به کراتینین در ادرارهای اولیه و نمونه های پس از درمان، در گروه مورد، معنی دار بود (p<0.001). همچنین، ترکیب دگزامتازون و آنتی بیوتیک، سبب کاهش معنی دار غلظت اینترلوکین های ادراری، در مقایسه با درمان آنتی بیوتیکی تنها گردید (p<0.05).

    نتیجه گیری: تجویز استرویید همراه با آنتی بیوتیک، سبب کاهش چشمگیر مقادیر اینترلوکین های 6 و 8 ادراری در بیماران مبتلا به پیلونفریت حاد می شود. این مسئله بیانگر این است که ممکن است مصرف کورتیکواستروییدها در پیشگیری از ایجاد اسکار کلیه متعاقب عفونت ادراری تب دار مؤثر باشد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها