• رابطه عدالت و رضایتمندی در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1395/07/06
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1395/07/06
    • تعداد بازدید: 453
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    مقدمه: عدالت مبنای پایداری و حفظ تعادل سازمان های اجتماعی و یکی از جنبه های اساسی در ارائه خدمات سلامت تلقی می شود، لذا توجه به این موضوع در سازمان های بهداشتی و درمانی اهمیت ویژه ای دارد.

    هدف: تعیین رابطه عدالت و اثربخشی سازمانی در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

    مواد و روش ها: این پژوهش از نوع همبستگی بود و در 6 ماهه اول سال 1386 انجام شد. نمونه های پژوهش 134 نفر از کارکنان و 108 نفر از بیماران بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بودند که به شیوه طبقه ای انتخاب شدند. 2 نوع پرسشنامه برای گردآوری داده ها (کارکنان-بیماران) تنظیم شد و برای تحلیل داده ها ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون بکار رفت.

    نتایج: میانگین نمره های مربوط به ادراک بیماران از عدالت رویه ای و مراوده ای به ترتیب 54.25% و 66.25% و برای کارکنان از عدالت توزیعی و رویه ای به ترتیب 32.75% و 30% بدست آمد. یافته ها مبین همبستگی مثبت بین عدالت رویه ای با رضایت کارکنان (r=0.47) و همچنین عدالت توزیعی با رضایت شغلی آنان (r=0.46) بود. ضریب همبستگی عدالت مراوده ای و توزیعی با رضایت بیماران از خدمات بیمارستانی به ترتیب 67% و 57% محاسبه شد.

    نتیجه گیری: با توجه به رابطه معنی دار میان ادراک عدالت با رضایت شغلی کارکنان و رضایتمندی بیماران، احترام متقابل کارکنان و ارتباط صمیمانه آنان با یکدیگر، برخورد مودبانه و پاسخ گویی مناسب کارکنان بیمارستان با مشتریان و برقراری استانداردهای عینی برای ارائه خدمات با کمیت و کیفیت یکسان به ارباب رجوع، منجر به افزایش بهره وری در سازمان های بهداشتی و درمانی خواهد شد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین ژورنال ها