• تحلیل محتوای کتاب درسی علوم تجربی پایه ی پنجم ابتدایی براساس عوامل خلاقیت گیلفورد

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1400/06/20
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1400/12/03
    • تعداد بازدید: 269
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    تحلیل محتوای کتاب درسی علوم تجربی پایه ی پنجم ابتدایی براساس عوامل خلاقیت گیلفورد

    هدف تعیین میزان تطابق محتوای کتاب علوم تجربی پایه پنجم ابتدایی بر اساس عوامل خلاقیت گیلفورد بوده و روش انجام این تحقیق، توصیفی از نوع تحلیل محتوا و کاربردی بود. منبع تحلیل این پژوهش نیز، شامل محتوای کتاب درسی علوم تجربی پنجم ابتدایی در سال۱۳۹۹-۱۴۰۰ که دارای ۹۸ صفحه و ۱۲ فصل می باشد، بود. در این تحقیق از شیوه های مختلف نمونه گیری استفاده نشده است و نمونه آماری برابر با جامعه آماری (منبع تحلیل)در نظر گرفته شده است و یا به بیان دیگر حجم نمونه برابر با حجم منبع تحلیل انتخاب گردیده است.

    واحد زمینه(تحلیل) در این پژوهش، جمله است. بنابراین تعداد جملات مطابق با شاخص ها مورد شمارش قرار می گیرد و واحد زمینه در این پژوهش، موضوعات درسی کتاب می باشد. فرم تحلیل محتوا با توجه به مولفه های خلاقیت گیلفورد بوده است. در طی انجام این تحقیق ابتدا محتوای کتاب به چهار نوع واحد متن و سوالات، تصاویر، جداول و تکالیف تقسیم بندی شد. سپس مقوله های مورد نظر را با توجه به مبانی اساسی الگوی عوامل خلاقیت از دیدگاه گیلفورد تشکیل داده و در نهایت طی فرایند کدگذاری واحدهای تشکیل دهنده محتوا در مقوله های طراحی شده قرار داده شد.

    یافته ها حاکی از آن است که کتاب درسی علوم تجربی پنجم ابتدایی تاکید بیش از حد به سطح حافظه شناختی و تفکر همگرا دارد و به تفکر واگرا و ارزشیاب در حد متوسطی توجه نموده است. در محتوای کتاب درسی علوم تجربی پنجم ابتدایی بین سطح های گوناگون خلاقیت گیلفورد تعادل مناسبی وجود ندارد و بایستی در این زمینه تمهیداتی اندیشیده شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین ژورنال ها