• بررسی ارتباط بین سطوح سرمی سیتوکین های ترشح شده از سلول های th2 ,th1، اینترلوکین icam-1 ,8 با شدت بیماری پسوریازیس بر اساس pasi

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1387/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1387/01/01
    • تعداد بازدید: 532
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    زمینه و هدف: پسوریازیس یک بیماری پوستی التهابی مزمن و شایع است که در حدود 3-1% جمعیت دنیا به آن گرفتارند که می تواند منجر به دیسترس قابل توجه در بیمار و در نهایت کاهش کیفیت زندگی بیمار شود. در نمای بالینی، ایجاد پلاک های برجسته به رنگ قرمز تیره، پوسته دار با پوسته های ضخیم می کند. امروزه عقیده بر این است که پسوریازیس بیماری با واسطه t لنفوسیت ها می باشد و افزایش تکثیر کراتینوسیت ها ثانویه به فعال شدن سیستم ایمنی و آزاد شدن سیتوکین ها است. هنوز هیچ درمان قطعی برای پسوریازیس یافت نشده است و درمان های فعلی میزان عود بالایی دارند. شناخت بیشتر ایمنوپاتوژنز و سیتوکین های دخیل در شدت بیماری پسوریازیس، می تواند به کشف درمان های اختصاصی تر و مؤثرتر برای این بیماری کمک کند.

    روش بررسی: این مطالعه مقطعی روی 40 بیمار مبتلا به پسوریازیس ولگاریس مراجعه کننده به بیمارستان رسول اکرم در سال 87-1386 انجام شد. از هر بیمار معاینه بالینی برای تعیین شدت بیماری بر اساس معیار  pasiبه عمل آمد. سپس 3 سی سی نمونه خون وریدی تهیه و با سانتریفوژ، نمونه سرمی جدا گردید و در دمای -70°تا زمان بررسی نهایی ذخیره شد. سپس با استفاده از روش eliza، سطح سرمی سیتوکین های مورد نظر اندازه گیری شد و با استفاده از نرم افزار آماری spss، با ضریب همبستگی اسپیرمن ارتباط بین سطح سرمی سیتوکین های فوق با شدت بیماری ارزیابی گردید.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها