• تاثیر اجرای focus-pdca بر عملکرد بخش اورژانش بیمارستان شهید محلاتی تبریز

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1378/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1378/01/01
    • تعداد بازدید: 1173
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    اهداف. اورژانس بیمارستان نقش اساسی در نجات جان افراد به هنگام بروز حوادث و سوانح ایفا می کند. هر یک دقیقه تاخیر در اجرای عملیات احیا، 10-7% شانس بازگشت مصدوم را کاهش می دهد. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر دوره های آموزشی خاص بر کارکرد بخش های اورژانس است.

    روش ها. این مطالعه پژوهشی مداخله ای نیمه تجربی، از نوع تک گروهی پیش- و پس آزمون است. برای نمنه گیری از روش های سرشماری و نمونه گیری آسان استفاده شد. بر اساس قضیه حد مرکزی، تعداد نمونه حداقل 30 مورد برآورد گردید و 40 مورد مطالعه شد. رضایت مندی توسط پرسش نامه محقق ساخته درهر یک از مراحل (قبل از مداخله، بعد از مداخله و مرحله پیگیری) سنجیده شد. مدت زمان انتقال بیمار با کرونومتر محاسبه شد. پس از تشکیل کارگاه focus-pdca در گروه های 12 نفره، دوره های ارتقا برای آموزش قدم به قدم مراحل focus-pdca به اجرا درآمد.

    یافته ها. میانگین مدت زمان انتظار بیمار اورژانسی در مرحله قبل از مداخله 428.65±69.12 ثانیه، در مرحله بعد از مداخله 250±25.7 ثانیه و در مرحله پیگیری (دو ماه بعد) 235±27.57 ثانیه بود. میانگین نمره رضایت مندی صاحبان فرآیند، از فرآیند انتقال و رسیدگی به بیمار اورژانسی در مرحله قبل از مداخله 86.6±13.4 و در مرحله بعد از مداخله 2, 116.9±9.4 ماه بعد در مرحله پیگیری 123.7±8.3 بود.

    نتیجه گیری: اجرای focus-pdca بر عملکرد بخش اورژانس تاثیر مثبت دارد و موجب کاهش مدت زمان انتقال و رسیدگی به بیماران اورژانسی و همچنین افزایش رضایت مندی صاحبان فرآیند می شود. 

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها