-
اثر آستیگماتیسم تجربی ایجاد شده یکطرفه بر دید عمق
جزئیات بیشتر مقاله- تاریخ ارائه: 1386/06/01
- تاریخ انتشار در تی پی بین: 1386/06/01
- تعداد بازدید: 520
- تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
- شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
مقدمه: تاری دید ناشی از آستیگماتیسم و عیوب انکساری اسفریکال باعث کاهش دید عمق و نیز آمبلیوپی در کودکان می شود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر نوع و میزان آنایزومتروپی مایوپیک و هایپروپیک آستیگمات تجربی یکطرفه بر دید عمق می باشد.
روش کار: این مطالعه به روش توصیفی مداخله ای بر 60 فرد طبیعی در سال 1387 درگروه آموزشی بینایی سنجی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد. پس از معاینات اولیه و انجام ریفراکشن میزان دید عمق اولیه با استفاده از تست تیتموس و tno تعیین گردید. سپس با استفاده از عدسی های سیلندریک مثبت و منفی با مقادیر 1 تا 4 دیوپتر در سه محور مایل (45 درجه)، افقی (180 درجه) و عمودی (90 درجه)، آنایزومتروپی مایوپیک و هایپروپیک آستیگمات یکطرفه در سه محورفوق ایجاد شده و میزان دید عمق با دو تست تیتموس و tnoاندازه گیری شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری spssمورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. افرادی که دارای سابقه آمبلیوپی، استرابیسم آشکار، مشکلات پاتولوژیک، هتروفوریای بیش از 4 پریزم دیوپتر و یا پاسخ های فیوژنی غیر طبیعی بودند از مطالعه حذف شدند. هم چنین از آزمون های فریدمن و ویلکاک سون هم استفاده شده است.
نتایج: میانگین دید عمق در تمام افراد قبل از مداخله 2.78±40.83 ثانیه بر کمان با تست تیتموس و 6.59±31.50 ثانیه بر کمان با تست tno بود. میزان دید عمق با هر دو تست تیتموس و tno به وسیله نوع و مقادیر مختلف آنایزومتروپیای محوری به طور معنی داری کاهش یافت (0.001(p<. بیشترین میزان کاهش دید عمق مربوط به آنایزومتروپیای مایوپیک و هایپروپبک آستیگمات با مقدار 4 دیوپتر در محور مایل بود که با تست آنایزومتروپیای مایوپیک و هایپروپبک آستیگمات با مقدار 4 دیوپتر در محور مایل بود که با تست tno به ترتیب برابر با 271.5±1930 و 518.6±1780 ثانیه بر کمان و با تست تیتموس برابر با 101.4± 773.33 و 179.9±693.33 ثانیه بر کمان بود نتایج هم چنین نشان داد در مقایسه بین میانگین دید عمق چه در نوع آنایزومتروپی ایجاد شده مایوپیک آستیگمات و چه در نوع هایپروپیک آستیگمات در سه محور مایل، موافق قاعده و مخالف قاعده اختلاف معنی داری وجود دارد (0.000(p<.
نتیجه گیری: آنایزومتروپیای محوری اصلاح نشده علاوه بر کاهش دید عمق و اثرات مخرب بر توسعه دید دو چشمی می تواند باعث آمبلیوپی گردد. آنایزومتروپیای محوری موافق قاعده اثرمخرب کمتری را نسبت به نوع مایل و مخالف قاعده بر روی دید عمق دارد.
حوزه های تحت پوشش رویداد
مقالات جدیدترین رویدادها
-
استفاده از تحلیل اهمیت-عملکرد در ارائه الگوی مدیریت خلاقیت سازمانی و ارائه راهکار جهت بهبود
-
بررسی تاثیر ارزش وجوه نقد مازاد بر ساختار سرمایه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
-
بررسی تأثیر سطح افشای ریسک بر قرارداد بدهی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
-
بررسی تأثیر رتبه بندی اعتباری مبتنی بر مدل امتیاز بازار نوظهور بر نقد شوندگی سهام با تأکید بر خصوصی سازی شرکت ها
-
تأثیر آمیخته بازاریابی پوشاک ایرانی بر تصویر ذهنی مشتری پوشاک ایرانی (هاکوپیان)
-
بررسی صحت پروتکل کلید عمومی نیدهام-شرودر با استفاده از جبر پردازه acp
-
مقاومت برشی تیر بتن سبک مسلح شده با frp
-
مطالعه توصیفی 110 بیمار مبتلا به هیرسوتیسم در بیمارستان رازی تهران در سالهای 80-1379
-
تاثیر صلاحیت های حرفه ای معلمان بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه ناحیه 1 تبریز
-
تاثیر سخت کننده های قطری فولادی و frp در دیوار برشی فولادی بر تسلیم شدگی ستون های اطراف قاب
مقالات جدیدترین ژورنال ها
-
مدیریت و بررسی افسردگی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم در دروان کرونا در شهرستان دزفول
-
مدیریت و بررسی خرد سیاسی در اندیشه ی فردوسی در ادب ایران
-
واکاوی و مدیریت توصیفی قلمدان(جاکلیدی)ضریح در موزه آستان قدس رضوی
-
بررسی تاثیر خلاقیت، دانش و انگیزه کارکنان بر پیشنهادات نوآورانه کارکنان ( مورد مطالعه: هتل های 3 و 4 ستاره استان کرمان)
-
بررسی تاثیر کیفیت سیستم های اطلاعاتی بر تصمیم گیری موفق در شرکتهای تولیدی استان اصفهان (مورد مطالعه: مدیران شرکتهای تولیدی استان اصفهان)
-
بررسی فراوانی خودکشی و ارتباط آن با خصوصیات جمعیت شناختی درسال های 92 –95 در مراجعه کنندگان به مراکز درمانی شهرستان قوچان
-
تاثیر هوش معنوی در مدیریت آموزشی
-
رابطه بین کیفیت گزارشگری مالی و کارایی سرمایه گذاری با توجه به اثر تعدیلگری عدم تقارن اطلاعاتی و ساختار مالکیت در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
-
بررسی رابطه در نظر گرفتن پیامدهای آتی سازمان با سبک های مدیریت تعارض از طریق الگوهای تصمیم گیری هوشیارانه و الگوهای تصمیم گیری فوق هوشیارانه (مورد مطالعه: سازمان های دولتی یزد)
-
ارزیابی عملکرد قیر اصلاح شده با استفاده از لیگنین به دست آمده از پساب صنعت کاغذ سازی
سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :