• بررسی میزان آلودگی میکروبی کیف پول، اسکناس، سکه و کارت های بانکی دانشجویان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1400/08/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1400/08/01
    • تعداد بازدید: 1062
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 09358840365

    مقدمه و هدف: امروزه علاوه بر استفاده از انواع کارت های اعتباری در سیستم تجارت و داد و ستد، استفاده از اسکناس و سکه های فلزی نیز بطور وسیعی مورد استفاده قرار می گیرد؛ لذا اعتقاد بر این است که پول می تواند به عنوان یک ناقل و حامل میکروارگانیسم های مختلف و انتقال آنها بین افراد عمل کند که خود می تواند به عنوان یکی از وسایل همه گیر دارای آلودگی میکروبی و موثر در انتقال بیماری نقش داشته باشد. از اینرو در این مطالعه میزان آلودگی باکتریایی کیف پول، اسکناس، سکه و کارت بانکی مورد بررسی قرار گرفت.

    روش بررسی: این مطالعه بصورت توصیفی مقطعی در سال 1396 و نمونه برداری به صورت تصادفی انجام پذیرفت. جامعه آماری، دانشجویان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انتخاب گردید. دراین مطالعه از آزمون های شمارش محتمل ترین تعداد باکتریهای گروه کلیفرم (mpn) و شمارش بشقابی باکتریهای هتروتروف (hpc) یه عنوان شاخص های نشان دهنده بار میکروبی استفاده شد.

    یافته ها: نتایج نشان داد همه گروه های مورد مطالعه یعنی اسکناس، سکه فلزی، کیف پول و کارت های اعتباری بانکی دارای آلودگی میکروبی هستند. بر اساس نتایج به دست آمده بیشترین میزان آلودگی با هر دو شاخص mpn و hpc مربوط به گروه سکه می باشد.

    نتیجه گیری: براساس نتایج حاصل از این مطالعه می توان گفت اسکناس، سکه، کیف پول و کارت بانکی همگی دارای بار میکروبی هستند و می توانند به عنوان یکی از عوامل موثر در انتقال آلودگی باکتریهای گروه کلیفرم بین جامعه نقش داشته باشند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها