• همبستگی بین نگرش های مذهبی و سلامت عمومی در دختران مقطع دبیرستان

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/06/15
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/06/15
    • تعداد بازدید: 340
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02122439850

    همبستگی بین نگرش‌های مذهبی و سلامت عمومی در دختران مقطع دبیرستان

    سابقه و هدف: مذهب یکی از عوامل تاثیرگذار در سلامت افراد به‌ویژه در دوره‌های مهم رشد است؛ باوجوداین، تاکنون کمتر به بررسی آن در نوجوانان پرداخته شده است. مطالعه‌ی حاضر با هدف بررسی رابطه‌ی بین نگرش‌های مذهبی و سلامت عمومی دانش‌آموزان مقطع دبیرستان صورت گرفته است.

    روش کار: پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی است. نمونه‌ی مورد بررسی 120 نفر از دختران دبیرستانی شهر کرج با میانگین سنی 6.52±16.0 بودند که به‌‌صورت نمونه‌گیری تصادفی ساده از چهار مدرسه‌ی واقع در منطقه‌ی سه این شهر انتخاب شدند. ابزارهای استفاده شده در این پژوهش عبارت است از: پرسش‌نامه‌ی نگرش‌های مذهبی گلریز-براهنی و پرسش‌نامه‌ی سلامت عمومی (ghq-28). برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی استفاده شد. در این پژوهش همه‌ی مسائل اخلاقی رعایت شده است و مولفان مقاله هیچ‌گونه تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند.

    یافته‌ها: یافته‌های به‌دست‌آمده نشان‌دهنده‌ی رابطه‌ی معنادار بین نگرش های مذهبی و سه خرده‌مقیاس علائم اضطرابی و اختلال خواب، کارکرد اجتماعی و علائم افسردگی بود (0.01>p)؛ باوجوداین، ارتباط معناداری بین نگرش مذهبی و خرده‌مقیاس عملکرد جسمانی وجود نداشت (p>0.05).

    نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش حاضر به‌روشنی گویای تاثیرگذاری نگرش‌های مذهبی بر سلامت عمومی دانش‌آموزان است.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید