• بررسی و تحلیل آسیب های فقر بر حوزه بهداشت روان و سلامت اجتماعی و راهکارهای کاهش آسیب ها از منظر صحیفه سجادیه

    نویسندگان :
    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/06/16
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/06/16
    • تعداد بازدید: 339
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02122439850

    بررسی و تحلیل آسیب‌های فقر بر حوزه بهداشت ‌روان و سلامت‌ اجتماعی و راهکارهای کاهش آسیب‌ها از منظر صحیفه ‌سجادیه

    سابقه و هدف: از عصر شکل‌گیری تمدن بشری، برخورداری از امکانات رفاهی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های انسان است که بر افکار، ‌روان، رفتار و ‌اجتماع افراد تاثیر‌گذار بوده ‌است. همواره حکومت‌ها و ایده‌پردازان یکی از رسالت‌هایشان را تلاش در جهت براندازی فقر و یا دست‌کم کاهش آسیب‌های آن دانسته‌اند. در دین اسلام و بیانات ائمه (ع) آثار ناگوار فقر و توصیه‌هایی در جهت کاهش چهره فقر از جامعه مطرح شده‌ است. در صحیفه ‌سجادیه نیز پاره‌ای از آسیب‌های تنگدستی بر حوزه بهداشت ‌روان و سلامت ‌اجتماعی و راهکارهای برون‌رفت یا کاهش این آسیب‌ها طرح ‌شده‌ است که این پژوهش با کنکاش و تحلیل این موارد در صدد یافتن میزان اهمیت و توجه به ابعاد گوناگون سلامت به‌ویژه بهداشت ‌روانی و سلامت ‌اجتماعی افراد از منظر امام سجاد (ع) و دستیابی به جهت‌گیری توصیه‌های ارائه‌شده در کاهش آثار نامطلوب فقر و تحلیل این سوگیری‌ها بوده است.

    روش کار: پژوهش پیش‌رو از نوع تحلیلی-کتابخانه‌ای است که با بررسی ادعیه صحیفه سجادیه و آثاری در زمینه روان‌شناسی، علوم اجتماعی و اقتصاد، آسیب‌ها و تهدیدهای فقر بر بهداشت ‌روانی و سلامت ‌اجتماعی و راهکارهای کاهش این آسیب‌ها استخراج و به تحلیل آنها پرداخته‌ شده است. مولف مقاله هیچ‌گونه تضاد منافعی گزارش نکرده ‌است.

    یافته‌ها: از منظر امام‌ سجاد (ع) فقر بهداشت‌ روان و سلامت ‌اجتماعی افراد را از جهات گوناگون در معرض خطر قرار ‌می‌دهد اما راهکارها و توصیه‌هایی برای آحاد جامعه در جهت کنترل و جلوگیری از گسترش فقر و کاهش این آسیب‌ها وجود دارد.

    نتیجه‌گیری: در صحیفه سجادیه با همه‌‌جانبه‌نگری به شخصیت، بهداشت‌ روان و سلامت ‌اجتماعی افراد نگریسته شده‌ و راهکارهایی برای برون‌رفت از آسیب‌های فقر و اقتصاد ناسالم مطرح شده است که بیشتر جنبه توصیه‌های فردی دارد تا توصیه‌هایی به حکومت‌ها. این امر نشان‌‌دهنده صلاحیت‌نداشتن حکومت عصر امام (ع) و ممکن بودن کنترل وضعیت نابهنجار اقتصادی و کاهش آسیب‌های فقر از سوی آحاد جامعه است.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین ژورنال ها