• بررسی اثربخشی تمرینات یوگا بر سلامت روان و سازگاری اجتماعی زنان 18 تا 60 سال

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/07/07
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/07/07
    • تعداد بازدید: 293
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 09216189337

    بررسی اثربخشی تمرینات یوگا بر سلامت روان و سازگاری اجتماعی زنان 18 تا ۶0 سال

    مقدمه: سازگاری اجتماعی یکی از مهمترین مولفه های مرتبط با سلامت روان است. درمان های مختلفی برای ارتقا سلامت روان و افزایش سلامت روان پیشنهاد شده اند. یکی از این درمان ها یوگا می باشد که اثر بخشی آن در مطالعات متعددی در حوزه ی روانشناختی دیده شده است. هدف مطالعه ی حاضر بررسی اثربخشی درمان یوگا بر روی سلامت روان و سازگاری اجتماعی زنان بود.

    روش : مطالعه ی حاضر از روش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود. از طریق نمونه گیری در دسترس ۹۰ نفر وارد پژوهش شدند. ۴۵ نفر از آنها در گروه آزمایش و مابقی در گروه کنترل به صورت تصادفی گماشته شدند. ملاک های ورود برای مطالعه داشتن حداقل سواد و نوشتن، توانایی جسمی انجام تمرینات و ملاک های خروج دریافت داروهای روانپزشکی، سوء مصرف مواد در طول شش ماهه اخیر، ابتلا به بیماریهای جسمی شدید بود. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه سازگاری بل (sai) و پرسشنامه سلامت عمومی (ghq) استفاده شد. برای تحلیل اثربخشی مداخله از آزمون تحلیل کواریانس تک متغیره و چند متغیره و نرم افزار آماری spss-24 استفاده گردید.

    نتایج : میانگین تغییر نمرات نشان داد تمرینات یوگا به بهبود سازگاری اجتماعی و سلامت اجتماعی منجر شده است. سطح معناداری اثر اصلی مداخله آموزشی تمرینات یوگا بر سلامت روان p<0.01 است . لذا با اطمینان ۹۹ % در صورت حذف اثر پیش آزمون نیز مداخله آموزشی تمرینات یوگا بر سلامت روان تاثیر دارد.

    نتیجه گیری: در نهایت می توان نتیجه گرفت تمرینات یوگا می تواند بربهبود سلامت روان و سازگاری اجتماعی موثر واقع شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها