• بررسی تاثیر آموزش بر آگاهی رابطین مراکز سلامت جامعه گناباد نسبت به تب مالت در سال 1397

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1400/08/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1400/08/01
    • تعداد بازدید: 827
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 09358840365

    مقاله بررسی تاثیر آموزش بر آگاهی رابطین مراکز سلامت جامعه گناباد نسبت به تب مالت در سال 1397

    مقدمه و هدف: بروسلوز یا تب مالت یکی از بیماری‌ های مشترک بین انسان و حیوان است که به دلیل عوارض ماندگار و طولانی مدت، به بیماری هزار چهره معروف شده است و طبیعتاً شناسایی راه ‌های انتقال بیماری و کنترل آن می تواند سهم مهمی در سلامت جامعه داشته باشد. زنان به عنوان نیمی از جمعیت جامعه تاثیر زیادی در بهداشت و سلامت جامعه دارند و می‌ توانند در نقش رابطین آگاهی ‌های بهداشتی را با بیانی ساده به عموم مردم منتقل نمایند. مطالعه‌‌ی حاضر با هدف ارزیابی میزان آگاهی رابطین نسبت به تب مالت و تاثیر آموزش بر آن انجام شد.

    روش بررسی: در این مطالعه مداخله ای، جامعه پژوهش شامل 50 رابط مرکز سلامت جامعه‌ شهر گناباد بود که به روش سرشماری انتخاب گردیدند. پرسشنامه‌ای مشتمل بر سوالاتی در زمینه راه‌های انتقال، پیشگیری و علائم بیماری تب مالت تهیه و توسط رابطین قبل و بعد از آموزش تکمیل گردید. آموزش با استفاده از روش سخنرانی و ارائه جزوه آموزشی انجام گردید. داده‌های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری spss تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها: یافته‌ ها نشان داد که میانگین نمرات آگاهی رابطین قبل از آموزش  09.2±1.8 بود که بعد از آموزش به 8.1±5.10 افزایش یافت و t-test اختلاف معناداری بین میانگین آگاهی رابطین در مورد بیماری تب مالت قبل و بعد از آموزش نشان داد .(p<0.001)

    نتیجه گیری: یافته‌ های این پژوهش همانند سایر مطالعات نشان می دهد که اختلاف میانگین آگاهی رابطین در گروه مداخله در قبل و بعد از آموزش معنادار بوده و در جهت افزایش آگاهی می باشد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین ژورنال ها