• اثر میدان مغناطیسی 7.5 میلی تسلا کوتاه مدت بر یادگیری فضایی موش

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1387/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1387/01/01
    • تعداد بازدید: 565
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    زمینه و هدف: میدان مغناطیسی موجود در محیط زندگی انسان ناشی از مولدهای الکتریکی، خطوط انتقال نیرو یا وسایل الکتریکی است که می تواند اثراتی را بر حافظه و یادگیری ایجاد نماید. این مطالعه به منظور بررسی اثر میدان مغناطیسی کوتاه مدت بر حافظه فضایی موش صورت گرفت.

    روش بررسی: در این مطالعه تجربی از 10 موش سوری نژاد ویستار که به مدت 6 روز برای بررسی حافظه فضایی در مدل ماز t شکل آموزش دریافت نموده بودند، استفاده شد. یک روز بعد از آموزش، به منظور ثبت زمان یافتن غذا، آزمایشات در 3 مرحله (کنترل، restrainer و میدان مغناطیسی) با فاصله زمانی 2 ساعت اجرا گردید و هر موش در 5 مرحله به فواصل حدود یک دقیقه در ابتدای ماز قرار گرفت و زمان حرکت موش تا رسیدن به محل غذا توسط یک کورنومتر اندازه گیری شد. برای ایجاد میدان مغناطیسی از یک سیم پیچ حلقوی با قطر داخلی 8 سانتی متر و دارای 850 دور سیم مسی استفاده شد. ضمنا حداکثر شدت میدان مغناطیسی در مرکز سیم پیچ با کمک یک دستگاه تسلامتر در حد 7.5 میلی تسلا کالیبره گردید.

    یافته ها: نتایج در 3 مرحله ارزیابی، نشان داد که میانگین زمان های بدست آمده به ترتیب 15.4، 11.5 و 11.3 ثانیه بود. همچنین بین زمان بدست آمده در مرحله کنترل با دو مرحله دیگر، اختلاف معنی داری وجود داشت (p<0.05)، اما بین مرحله آزمایش با restrainer و میدان مغناطیسی، اختلاف معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری: یافته های تحقیق نشان داد که اعمال میدان مغناطیسی کوتاه مدت (50 هرتز و 7.5 میلی تسلا) بر مهارت موش در t ماز، بی اثر بوده و احتمالا اثری بر فرآیند حافظه فضایی ندارد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین ژورنال ها