• بررسی رابطه ی نوع اسیدهای چرب فسفولیپیدهای جدار لیپوپروتئین با چگالی بالا با شدت درگیری عروق کرونر پس از آنژیوگرافی

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1390/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1390/01/01
    • تعداد بازدید: 678
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    زمینه و هدف: بر اساس مطالعات اخیر ترکیب و ساختمان ذرات لیپوپروتئین با چگالی بالا با برخی از اعمال بیولوژیک این ذرات ارتباط دارد که در نتیجه می تواند به عنوان یک شاخص خطر بیماری های قلبی محسوب شود. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط ترکیب اسیدهای چرب فسفولیپیدهای ذرات لیپوپروتئین با چگالی بالا با شدت گرفتگی عروقی در افراد مبتلا به بیماری گرفتگی عروق کرونر بوده است.

    روش بررسی: جمعیت مورد مطالعه را 117 نفر که ابتلای آن ها به بیماری گرفتگی عروق کرونر با آنژیوگرافی کرونر مورد تایید قرار گرفته بود، تشکیل می داد. شدت گرفتگی عروق کرونر بر اساس تعداد رگ های (1، 2 یا 3 رگ) با گرفتگی بیش از 50 درصد مشخص شد. ترکیب اسیدهای چرب ذرات لیپوپروتئین با چگالی بالا به روش گاز کروماتوگرافی (glc) تعیین شد. ارتباط مستقل اسیدهای چرب و بیماری گرفتگی عروق کرونر با آزمون آماری رگرسیون چندگانه بررسی گردید. به این ترتیب که تاثیر هر یک از متغیرهای مرتبط با شدت بیماری مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها: اسیدهای چرب امگا-3 شامل(p<0.05, β=0.17) dha, (p<0.01, β=-0.23) epa  به صورت مستقل از سایر عوامل خطر با شدت بیماری گرفتگی عروق کرونر ارتباط منفی داشتند.

    نتیجه گیری: بر اساس یافته های این مطالعه میزان اسیدهای چرب چند غیراشباع dha, epa در ذرات لیپوپروتئین با چگالی بالا با شدت بیماری گرفتگی عروق کرونر ارتباط عکس دارد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم