• بررسی وجود انحراف طرفی ساقه غده هیپوفیز نرمال در افراد بالغ توسط mri

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1387/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1387/01/01
    • تعداد بازدید: 984
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    زمینه و هدف: به نظر می رسد که در حال حاضر تصویربرداری رزنانس مغناطیسی (resonance image, magnetic=mri)، در مقاطع کرونال، قبل و بعد از تزریق ماده حاجب، حساس ترین و اختصاصی ترین روش برای تصویربرداری غده هیپوفیز باشد. با این وجود، به علت نتایج منفی کاذب در کشف میکروآدنوم های هیپوفیزی با این روش و اهمیت کشف این میکروآدنوم ها، از انحراف طرفی ساقه هیپوفیز در mri، جهت حمایت از وجود میکروآدنوم هیپوفیزی استفاده می شود. این مطالعه به منظور تعیین درصد فراوانی انحراف طرفی ساقه غده هیپوفیز به عنوان یک واریان نرمال در جامعه ایرانی در افراد بالغ بدون وجود بیماری هیپوفیز به کمک mri، طرح ریزی شد تا یک مبنای نرمال برای تسهیل ارزیابی غده هیپوفیز در بیماری های نورواندوکرین و کشف میکروآدنوم های هیپوفیز فراهم آورد.

    روش بررسی: این مطالعه از نوع مقطعی، توصیفی و آینده نگر می باشد که بر روی تصاویر کرونال  mriمغز60  بیمار که به دلایلی غیر از وجود بیماری هیپوفیز، در بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) در طی فروردین لغایت شهریور ماه mri ,1383 مغز شده بودند، انجام گرفت و از آنها سن، جنس و وجود و نوع انحراف طرفی ساقه هیپوفیز استخراج گردید.

    یافته ها: 40% افراد مورد مطالعه، دارای انحراف طرفی ساقه غده هیپوفیز نرمال mri به عنوان یک واریان نرمال بودند. این انحراف طرفی در 26.7%، افراد، مربوط به موقعیت اکسنتریک غده هیپوفیز نسبت به خط میانی مغز بود و در 13.3% افراد، به علت محل اتصال اکسنتریک ساقه هیپوفیز خارج از خط وسط غده هیپوفیز بود. بین وجود و چگونگی انحراف طرفی ساقه غده هیپوفیز نرمال در  mriو سن و جنس فرد، ارتباط معنی داری وجود نداشت.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین ژورنال ها