• القای تمایز سلول های بنیادی مغز استخوان موش صحرایی به سمت سلول های کبدی و بررسی فاکتورهای بیوشیمیایی آنها

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1386/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1386/01/01
    • تعداد بازدید: 715
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    زمینه و هدف: سلول های مزانشیمی مغز استخوان (mscs) چند استعدادی بوده و می توانند در شرایط مختلف به بافت های تخصص یافته ای تمایز یابند. هدف از این مطالعه القای تمایز سلول های بنیادی مغز استخوان موش صحرایی به سمت هپاتوسیت ها توسط فاکتور رشد فیبروبلاستی پایه (bfgf) و فاکتور رشد کبدی (hgf) و انکوستاتین (osm) m می باشد، تا اینکه بتوان از این سلول ها برای تولید کبدهای مصنوعی و پیوند کبد بهره گرفت.

    روش بررسی: در این تحقیق msc ها از مغز استخوان موش های صحرایی جدا شده و در محیط کشت سلولی dmem-lg+15%fbs کشت داده شد. این سلول ها با محیط تمایزی حاوی bfgf, hgf و انکوستاتین (osm) m به مدت 24 روز تیمار شدند. بررسی های مورفولوژیکی، بیوشیمیایی و rt-pcr برای تشخیص تمایز به سلول های کبدی به کار گرفته شد.

    یافته ها: پس از تمایز msc ها به صورت گرد درآمده بودند، در حالیکه سلول های تمایز نیافته ظاهری فیبروبلاستیک داشتند. تولید آلبومین، اوره و آلفا فیتو پروتئین در سلول های تمایز یافته انجام شده بود. فعالیت آنزیمی آلکالن فسفاتاز به وسیله روش های بیوشیمیایی مورد تائید قرار گرفت. تولید mrna مربوط به ژن های ویژه کبدی، ck-18 و تیروزین آمینو ترانسفراز (tat)، در سلول های تمایز یافته توسط روش rt-pcr، پس از القاء شرایط تمایزی ثابت گردید.

    نتیجه گیری: msc های حاصل از مغز استخوان موش صحرایی قابلیت تمایز به سلول های کبدی را در حضور osm, bfgf, hgf و در محیط in vitro دارا هستند. سیتوکین ها ممکن است نقش مهمی در تمایزmsc  های موش صحرایی به سلول های کبدی ایفا کنند. msc های مشتق از مغز استخوان به عنوان منبع جدیدی در سلول درمانی برای درمان بیماری های کبدی در نظر گرفته می شوند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها