اینستاگرام تی پی بین
همایش ، رویداد ، ژورنال
حوزه های تحت پوشش رویداد
  • مطالعه اثر زانوبند نئوپرنی و بانداژکشی بر روی درد و حس وضعیت مفصل در بیماران مبتلا به استئوارتریت زانو

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1386/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1386/01/01
    • تعداد بازدید: 491
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    مقدمه: هدف از این پژوهش تعیین تاثیر زانوبند نئوپرنی بر روی حس وضعیت مفصلی و درد بیماران استئوارتریت یک طرفه زانو و مقایسه میزان تاثیر آنها بود. در یک مطالعه شبه تجربی 30 نفر (11 مرد، 19 زن) از افراد مبتلا به استئوارتریت یک طرفه زانو با سنین 75-33 سال مورد تست قرار گرفتند. درد بیماران بر اساس vas قبل از تست باید 2cm از 10cm باشد.

    مواد و روش تحقیق: پای بیماران در حالت نشسته به طور فعال در زاویه بین 60-30 درجه قرار گرفت (زاویه هدف) و بعد از 5 ثانیه مکث با چشمان بسته و دست به سینه این زاویه را چهار مرتبه بازسازی کردند. بازسازی اول جهت آشنایی بیمار بود. تفاضل میانگین سه دفعه بعد با زاویه هدف جهت مقایسه استفاده شد. برای تعیین میزان درد بیماران از معیار سنجش بصری (vas) استفاده شد. (بدون درد 0cm= و درد شدید 10cm=). یکی از مداخله ها بطور تصادفی بر روی پای بیماران بسته شد و مراحل فوق و بعد از 20 دقیقه تکرار گردید. یک هفته بعد مداخله بعدی انجام شد.

    یافته ها: با استفاده از آزمون t زوج شده، علامت های رتبه دار ویلککسون و ضریب هم پیرسون داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نشان داد که میانگین خطای زاویه ای قبل و بعد از بستن زانوبند نئوپرنی تفاوت معنی داری دارد (p=0.037) و زانوبند حس وضعیت مفصلی را افزایش داده است ولی بانداژ اثری روی حس وضعیت مفصلی نداشته (p=0.631). در مورد درد بیماران، هم بانداژ و هم زانوبند درد را به طور معنی دار کاهش دادند (p=0.000)، این اثر در مورد زانوبند بیشتر بوده است (p=0.001).

    نتیجه گیری: در این مطالعه میزان اثر زانوبند نئوپرنی بر حس وضعیت و درد بیماران مبتلا بیشتر از بانداژکشی بوده است. جهت تعیین تاثیر بانداژ پیشنهاد می شود که انواع دیگر بانداژ مورد بررسی قرار گیرند. 

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم