-
بررسی رابطه بین ایجاد برندهای ملی قوی و اصلاح شبکه ی توزیع کالاهای اساسی
جزئیات بیشتر مقاله- تاریخ ارائه: 1394/12/03
- تاریخ انتشار در تی پی بین: 1394/12/03
- تعداد بازدید: 482
- تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
- شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
از مهمترین مسایل اقتصاد ایران وجود شبکه های توزیع ناکارآمد است. شبکه ای که همواره از وجود واسطه های زائد، زیاد بودن فاصله میان تولیدکننده و مصرف کننده و سنتی بودن و عدم بهره گیری از مبانی علمی و فنی تولید و توزیع رنج برده است. شبکه توزیع در ایران به لحاظ ساختاری، مدیریتی و ارتباطات ضعیف عمل نموده و متاسفانه نتوانسته جایگاه ویژه و کارآمدی را در جنبه های مختلف اقتصادی ایفا نماید. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین ایجاد برندهای ملی قوی و اصلاح شبکه ی توزیع کالاهای اساسی در سال 1394 شمسی انجام شده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی-همبستگی بوده که به صورت پیمایشی انجام گرفته و جامعه ی آماری شامل مدیران و کارشناسان مرتبط با توزیع کالا در سازمان صنعت، معدن و تجارت، معاونت امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت معدن و تجارت، سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان، خانه صنعت و معدن، اتاق اصناف (اتحادیه های صنوف تولیدی و توزیعی)، اتاق بازرگانی و صنایع معادن و کشاورزی، بخش تعاونی های مصرف، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، سازمان تعاون کار و رفاه اجتماعی، شرکت بازرگانی دولتی ایران، شرکت غله و خدمات بازرگانی، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان تعاون روستایی، سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری، شرکت ها و اتحادیه های تعاونی توزیع، شرکت های پخش کالا، شرکت های حمل و نقل کالا، اتحادیه سراسری مرغ و تخم مرغ، فروشگاه های زنجیره ای، فروشگاه های بزرگ و سایر افراد آگاه در زمینه ی توزیع کالا، بالغ بر 17221 نفر بوده که با ضریب خطای 0.08، و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای و فرمول کوکران، نمونه ای بالغ بر 149 نفر انتخاب گردید. ابزار تحقیق شامل دو پرسشنامه ی خودساخته ی محقق بوده که پایایی آنها بر اساس ضریب آلفای کرونباخ محاسبه گردید و به ترتیب معادل با 0.746 و 0.682 به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss-16 و در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی صورت گرفت. تمامی مولفه های تبلیغات هدفمند، فناوری های نوین، برندهای ملی قوی، تخصص نیروی انسانی، بازارسنجی، تقویت خوشه ها، توسعه ی زیرساخت ها و زنجیره های توزیع در اصلاح و بهبود شبکه ی توزیع کالاهای اساسی نقش حیاتی داشته و تاثیرگذاری آنها معنادار بوده است. به عبارت دیگر، تقویت هر یک از این عوامل در کاهش قیمت کالاهای اساسی و نهایی مصرف کنندگان به منظور بهبود شبکه ی توزیع موثر بوده است. از طرف دیگر، با توجه به نتایج حاصل از انجام آزمون فریدمن، مبنی بر رتبه بندی وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادها، بر مبنای درجه ی تاثیرگذاری و اهمیت آنها در اصلاح شبکه ی توزیع کالاهای اساسی، از بین نمونه آماری منتخب، به ترتیب اولین، دومین و سومین رتبه به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، شرکت بازرگانی دولتی ایران و انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان اختصاص یافت. نتایج این تحقیق می تواند در تصمیم گیری های اقتصادی، مدیریتی و سیاستی مسئولین دولتی و نیز مدیران بخش خصوصی حائز اهمیت باشد.
مقالات جدیدترین رویدادها
-
استفاده از تحلیل اهمیت-عملکرد در ارائه الگوی مدیریت خلاقیت سازمانی و ارائه راهکار جهت بهبود
-
بررسی تاثیر ارزش وجوه نقد مازاد بر ساختار سرمایه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
-
بررسی تأثیر سطح افشای ریسک بر قرارداد بدهی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
-
بررسی تأثیر رتبه بندی اعتباری مبتنی بر مدل امتیاز بازار نوظهور بر نقد شوندگی سهام با تأکید بر خصوصی سازی شرکت ها
-
تأثیر آمیخته بازاریابی پوشاک ایرانی بر تصویر ذهنی مشتری پوشاک ایرانی (هاکوپیان)
-
تحلیل غیرخطی تیرهای عمیق بتن مسلح با استفاده از روش اجزای محدود
-
نقش سرعت جریان و زمان فرار در مدیریت بحران سیلاب ناشی از شکست سد (مطالعه موردی سد گلستان1)
-
بررسی شبکه های رادیویی هوایی 5g و 6g
-
بررسی تاثیر طول موج حرکات لرزه ای زمین بر ناپایداری دینامیکی شیروانی ها
-
اثربخشی آموزش تنظیم هیجان مبتنی بر تئوری گراس بر سرمایه روانشناختی و مولفه های آن در زنان سالمند آسایشگاه سالمندان تهران
مقالات جدیدترین ژورنال ها
-
مدیریت و بررسی افسردگی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم در دروان کرونا در شهرستان دزفول
-
مدیریت و بررسی خرد سیاسی در اندیشه ی فردوسی در ادب ایران
-
واکاوی و مدیریت توصیفی قلمدان(جاکلیدی)ضریح در موزه آستان قدس رضوی
-
بررسی تاثیر خلاقیت، دانش و انگیزه کارکنان بر پیشنهادات نوآورانه کارکنان ( مورد مطالعه: هتل های 3 و 4 ستاره استان کرمان)
-
بررسی تاثیر کیفیت سیستم های اطلاعاتی بر تصمیم گیری موفق در شرکتهای تولیدی استان اصفهان (مورد مطالعه: مدیران شرکتهای تولیدی استان اصفهان)
-
تاثیر اندازه موسسات حسابرسی بر رابطه بین کیفیت افشاء اطلاعات مالی و مدیریت سود بر مبنای اقلام تعهدی شرکت ها
-
زندگی، در حاشیه زندگی: تأثیر چگونگی گذران اوقات فراغت، در فرهنگ و زندگی شهری شهروندان
-
تأثیر مشتری مداری بر عملکرد شرکتهای تولیدی با تأکید بر خلاقیت و نوآوری (مورد مطالعه: شرکتهای تولیدی شهرک صنعتی شهرستان رشت)
-
the effect of emotional intelligence on the financial behavior of investors in the tehran stock exchange
-
converting polymeric mixture waste of a car breaker company to hydrocarbon by designed high performance co-pyrolysis system
سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :