• بررسی وضعیت مراحل تغییر ترک سیگار درکارمندان شهر خرم آباد

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1384/04/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1384/04/01
    • تعداد بازدید: 664
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    مقدمه: سبک زندگی نامناسب یکی از عوامل تاثیرگذار در بروز بیماری های مزمن می باشد. از جمله عادات نابجایی که سبب زندگی ناسالم میشود مصرف سیگار می باشد. طبق آمارهای سازمان بهداشت جهانی مصرف سیگار سالانه چهار میلیون مرگ را در پی دارد . کاربردی ترین مدل مرحله ای تغییر رفتار، الگوی فرا نظریه ای است. بنابراین در این مطالعه از این مدل استفاده گردیده است.

    روش بررسی: این مطالعه به روش مقطعی بر روی 200 کارمند سیگاری یا سیگار ترک کرده که مدرک دیپلم یا با لاتر داشتند در شهر خرم آباد انجام شد. روش نمونه گیری بصورت خوشه ای دو مرحله ای انجام شد و اطلاعات توسط پرسشنامه ای که روایی و پایایی آن مورد تأیید قرار گرفته بود گردآوری شد .داده ها با استفاده از نرم افزار آماری  spssو آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت 0.05p< به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.

    نتایج: میانگین سنی افراد 7.85±42.5 سال بود. از نظر قرار گرفتن در مراحل تغییر، 79 نفر در مرحله پیش تفکر، 51 نفردر مرحله تفکر، 24 نفردر مرحله آمادگی، 11 نفردر مرحله عمل و 35 نفردر مرحله نگهداری بودند. بین سن افراد (0.001(p=، سالهای مصرف سیگار (0.042p=) و داشتن عوارض ناشی از سیگار (0.000(p= و قرار گرفتن در مراحل ارتباط معنی دار مشاهده گردید و اختلاف معنیداری بین وضعیت تاهل، تحصیلات، بعد خانوار و درآمد و مراحل تغییروجود نداشت.

    نتیجه گیری: در این مطالعه اکثریت افراد در مراحل ابتدایی تغییر قرار داشتند، بنابراین لازم است برنامه های آموزشی مناسب جهت آن ها تدوین گردد. با توجه به این که ارتباط معنی داری بین سن و ساله ای مصرف سیگار و قرار گرفتن در مراحل پیشرفته ی تغییر وجود داشت لازم است در سال های ابتدایی مصرف سیگار افراد را از مشکلات، بیماری ها و عوارض مواد دخانی آگاه نمود که هر چه سریع تر در مورد ترک سیگار تصمیم گیری نمایند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها