• تغییر سطح سرمی فولیستاتین، شاخص توده ی بدن و درصد چربی مردان فعال در پاسخ به هش هفته تمرین مقاومتی هرمی و هرمی معکوس

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1397/07/20
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1397/07/20
    • تعداد بازدید: 318
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    زمینه و هدف: این پژوهش با هدف بررسی و مقایسه ی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی هرمی و هرمی معکوس بر سطح سرمی فولیستاتین، شاخص توده ی بدن و درصد چربی مردان ورزشکار انجام شد.

    روش کار: در این مطالعه ی نیمه تجربی، تعداد 28 مرد ورزشکار سالم با شاخص توده ی بدنی بین 23 و 24، به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی در سه گروه تجربی (تجربی 1و تجربی 2) و کنترل قرار گرفتند. برنامه ی تمرین مقاومتی هرمی و هرمی معکوس به مدت هشت هفته و به مدت سه روز در هفته اجرا شد. قبل از شروع برنامه ی تمرینی و 48 ساعت پس از آخرین جلسه ی تمرین پارامترهای ترکیب بدنی اندازه گیری و نمونه ی خون گرفته شد. داده ها با استفاده از آزمون شاپرو-ویلک، آزمون تی تست وابسته و آزمون آنوا در سطح معناداری 0.05p< تحلیل شدند.

    یافته ها: در این مطالعه، افزایش معنادار سطح سرمی فولیستاتین پس از هشت هفته تمرین مقاومتی هرمی (0.000(p= و هرمی معکوس (0.025(p= مشاهده شد؛ اما این افزایش در بین دو گروه تمرین مقاومتی معنادار نبود (0.05(p>. هم چنین موجب کاهش معنادار وزن (0.000(p=، شاخص توده ی بدن (0.000(p= و درصد چربی (0.000(p= در هر دو گروه نسبت به گروه کنترل شد.

    نتیجه گیری: تمرین مقاومتی کوتاه مدت موجب بهبود شاخص توده ی بدن و درصد چربی در افراد ورزشکار شده، اما جهت دستیابی به فعال سازی عوامل میوژنیک نیاز به تمرینات مقاومتی با مدت زمان طولانی است.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها