• نظام حقوقی تامین سرمایه شرکت سهامی در حقوق ایران و انگلستان

    نویسندگان :
    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/03/09
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/03/09
    • تعداد بازدید: 278
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 09216189337

    نظام حقوقی تامین سرمایه شرکت سهامی در حقوق ایران و انگلستان

    امروزه اهمیت و نقش شرکت های سهامی، خصوصا سهامی عام در اقتصاد کشور و زندگی مردم انکارناپذیر است، زیرا این شرکت ها با جمع اوری سرمایه اندک مردم، موجب افزایش تولید و رشد اقتصادی کشور می گردند. از انجا که سرمایه از مهمترین عوامل تجارت و بزرگترین وسیله جلب منفعت محسوب می شود و هر شرکت بایستی دارای میزان سرمایه لازم باشد تا بتواند نتیجه ای از عملیات خود که تجارت است منتفع شود، لذا اهمیت شرکت های تجاری که شرکت سهامی عام بارزترین ان تلقی می شود در سرمایه ان است.

    این امر در کنار مسئولیت محدود سهامداران این شرکت که محدود به مبلغ اسمی سهام می باشد، دلیل مضاعفی برای پرداختن به موضوع تامین و حفظ و نگهداری سرمایه شرکت سهامی عام است. یکی از روش های تامین سرمایه این گونه شرکت ها، نقش سهامداران و ترغیب انها برای مشارکت در پروژه های اقتصادی است.

    بنابراین نقش سهامداران در تامین مالی شرکت و تصمیم گیری انها در سرمایه گذاری به میزان اعتبار و سرمایه و عوامل موثر در بازده ی سرمایه گذاری و عوامل دیگری همچون سرمایه های فکری و اجتماعی و نیز نوع فعالیت شرکت همگی می توانند در کنار سرمایه، عامل حیات شرکت های سهامی باشند. در حقوق انگلیس، سرمایه در ابتدا زیاد تعیین می گردد و با توجه به ضرورت ها و نیازهای شرکت ممکن است تمام این سرمایه در زمان تشکیل شرکت پرداخت شود یا تنها بخشی از ان تادیه گردد. در حقوق انگلیس موسسین میتوانند فقط اورده نقد بیاورند و پس از توافق در امور مهم شرکت و امضای اساسنامه، ان را در مرجع ثبت شرکتها به ثبت می رسانند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین ژورنال ها