• بررسی اثربخشی آموزش راهبردهای مقابله ای مبتنی بر تعالیم اسلامی بر شاخص های درد مزمن و کیفیت زندگی زنان مبتلا به فیبرومیالژیا

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/06/13
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/06/13
    • تعداد بازدید: 264
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02122439850

    بررسی اثربخشی آموزش راهبردهای مقابله‌ ای مبتنی بر تعالیم اسلامی بر شاخص‌های درد مزمن و کیفیت زندگی زنان مبتلا به فیبرومیالژیا

    سابقه و هدف: امروزه اعتقادات و سبک‌های مقابله‌ی مذهبی عامل مهم ایجاد آرامش روانی و سازگاری فردی در بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن محسوب می‌شود. روش‌های کنونی کنترل درد مزمن نشانگان فیبرومیالژیا برای بیشتر مبتلایان رضایت‌بخش نیست. ازآنجاکه دارودرمانی برای درمان بیشتر بیماران به اندازه‌ی کافی مفید نیست، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش راهبردهای مقابله‌ ای مبتنی بر تعالیم اسلامی بر شاخص‌های درد مزمن و کیفیت زندگی زنان مبتلا به فیبرومیالژیا انجام شده است.

    روش کار: این پژوهش ازنوع نیمه‌تجربی با طرح پژوهش پیش‌آزمون - پس‌آزمون با گروه گواه است که جامعه‌ی آماری آن را همه‌ی زنان مبتلا به فیبرومیالژیا از میان مراجعه‌کنندگان به کلینیک‌های درد کرمانشاه تشکیل می‌دهد (53=n)؛ بر اساس معیارهای ورود به پژوهش و همچنین معیارهای انجمن بین‌المللی درد (iasp) و دانشگاه آمریکایی روماتولوژی (acr) و نیز پرسش‌نامه‌های جمعیت‌شناختی، شدت درد (pis)، پذیرش درد مزمن (cpaq) و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت (26-whoql)؛ بیمارانی که دارای بالاترین نمره‌ها بودند، با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به‌صورت تصادفی به گروه های آزمایش و گواه (15=2n=1n) تقسیم شدند (30=n). گروه آزمایش 10 جلسه‌ی مداخله‌ی ‌درمانی 90 دقیقه‌ ای هفتگی دریافت کرد، اما گروه گواه مداخله‌ ای دریافت نکرد. اطلاعات به‌دست ‌آمده با روش‌های آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس چندمتغیّری (mancova) تحلیل شد. در این پژوهش همه‌ی موارد اخلاقی رعایت شده است. علاوه‌براین، نویسندگان مقاله هیچ‌گونه تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند.

    یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که بین گروه‌های آزمایش و گواه در کاهش شدت درد و افزایش پذیرش درد مزمن تفاوت معنی‌داری وجود دارد (0.05>p). علاوه‌براین، در نمره‌ی کل کیفیت زندگی و زیرمقیاس‌های روان‌شناختی، جسمانی، اجتماعی و محیطی نیز تفاوت معنی‌دار است (0.05>p).

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین ژورنال ها