• پیش بینی احساس تنهایی در مردان سالمند شهر کرمانشاه بر اساس شفقت به خود، معنویت و سبک زندگی اسلامی

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/06/13
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/06/14
    • تعداد بازدید: 420
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02122439850

    پیش‌بینی احساس تنهایی در مردان سالمند شهر کرمانشاه بر اساس شفقت به خود، معنویت و سبک زندگی اسلامی

    سابقه و هدف: با توجه به رشد سریع جمعیت سالمندان در قرن 21 به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه، توجه به برآورده‌کردن نیازهای جسمانی و روانی سالمندان ضروری است. ازاین‌رو، پژوهش حاضر با هدف پیش‌بینی احساس تنهایی بر اساس شفقت به خود، معنویت و سبک زندگی اسلامی صورت گرفته است.

    روش کار: این پژوهش مطالعه‌ای توصیفی - مقطعی و از نوع همبستگی است. جامعه‌ی آماری آن شامل کلیه‌ی سالمندان مرد شهر کرمانشاه است که 280 نفر از آنان (280=n) با روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و پرسش‌نامه‌های احساس تنهایی، شفقت به خود (scs)، بهزیستی معنوی (swbs) و سبک زندگی اسلامی (ilst) را تکمیل کردند. داده‌ها با روش‌های آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون تحلیل شد. در این پژوهش همه‌ی موارد اخلاقی رعایت شده است. علاوه‌براین، نویسندگان مقاله هیچ‌گونه تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند.

    یافته‌ها: بر اساس یافته‌ها، قدر مطلق ضرایب همبستگی در دامنه‌ای بین 0.56- تا 0.70- قرار داشت و احساس تنهایی با شفقت به خود، معنویت و سبک زندگی اسلامی رابطه‌ی منفی و معنادار نشان داد (0.05>p). همچنین، تحلیل داده‌ها با روش رگرسیون هم‌زمان نشان داد که متغیّرهای پیش‌بین با هم، 59 درصد از واریانس احساس تنهایی را پیش‌بینی کردند.

    نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به‌دست‌آمده می‌توان گفت کسانی که شفقت به خود، سبک زندگی اسلامی و گرایش معنوی بالاتری دارند، از شاخص‌های سلامت بهتری برخوردارند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها