جستجو در مقالات این دانشگاه:
اینستاگرام تی پی بین
همایش ، رویداد ، ژورنال
تعداد کل مقالات نمایه شده این دانشگاه : 25
  • دانشگاه مفید
    نوع دانشگاه : موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی
    آدرس دانشگاه : قم - بلوار صدوقی - میدان مفید - دانشگاه مفید
    شماره تماس : 02532925761
    محققین این دانشگاه : 18 محقق
    مقالات منتشر شده : 25 مقاله
    وب سایت دانشگاه : کلیک کنید
    وضعیت دانشگاه : فعال
    جزئیات بیشتر دانشگاه
    • سال تاسیس دانشگاه : 1368
    • تعداد دانشکده : 6
    • مقالات منتشر شده در رویدادها : 10 مقاله
    • مقالات منتشر شده در ژورنال ها : 15 مقاله
    • تاریخ انتشار : 1399/06/30
    • ایمیل دانشگاه :

    دانشگاه مفید

    دانشگاه مفید به‌عنوان یک دانشگاه پیشرو در زمینه ایجاد فضایی علمی و دانشگاهی برای مباحث علوم انسانی، با همت والای مرحوم حضرت آیت‌الله‌العظمی موسوی اردبیلی(ره) در سال ۱۳۶۸ تاسیس شد؛ اگرچه ایده ایجاد چنین فضایی برای پژوهش و تحقیق درباره علوم انسانی و ربط و پیوند آن با مبانی دینی، نه در دهه شصت، بلکه در چند دهه پیش از آن در ذهن آیت‌الله اردبیلی شکل گرفته بود.

    این ایده اولیه بر پایه یک اصول روشمند برای تربیت نسل آینده در چهارچوب مدارس و مکتب مفید در دهه چهل به‌ظهور رسید و پس از رفع موانع و با همراهی بسیاری از صاحبان تفکر و نام‌آورانِ تقریب ایده‌های دینی و مباحث روز دنیا، در چهارچوب معدود دانشگاه‌های تخصصی علوم انسانی در ایران و همچنین نخستین دانشگاه استان قم و از اندک دانشگاه‌های خصوصی ایران، شروع به فعالیت کرد.

    در واقع هدف اصلی مرحوم اردبیلی و همفکران او در تاسیس و گسترش چنین نظام‌واره‌ای، ایجاد یک مکتب فکری است که اکنون و پس از گذشت چند دهه تلاش و تفکر، می‌توان آن را یکی از مکاتب آزاداندیشی و نواندیشی دینی در چهارچوب سنت دینی و ذیل عنوان «مکتب مفید» معرفی کرد. این فعالیت‌های شکل‌یافته و نظام‌گرفته بر پایه ایده اولیه، مسیری بود که پیشینیان و اهل علم و دین برای ما به میراث نهاده بودند و مفید حرکت در آن راستا را به‌عنوان یکی از آرمان‌های اصلی خود می‌داند.

    در زمانه تشکیل دانشگاه، ایده پیوند موضوعات و پرسش‌ها در گستره علوم انسانی و مباحث دینی، مدت‌ها بود که شکل‌گرفته و به روش‌های مختلف متفکران را به خود مشغول کرده بود؛ اما ایجاد یک مرکز علمی و گسترده برای پیشبرد این هدف، کمتر در ایران محقق شده بود؛ ازاین‌رو مرحوم اردبیلی با تفکری روشن و برای پاسخ به پرسش‌های انسان معاصر در گستره رابطه دین و مسائل روز به‌دوراز تعصب و تلاش برای توجیه بدون تعقل، دانشگاهی را تاسیس کردند که بتوان در آن آزادانه درباره پرسش‌ها اندیشید و تا اندازه توان پاسخ‌هایی را برای آن‌ها مطرح کرد.

    ایجاد فضایی علمی برای پژوهش و آماده‌سازی تمام امکانات لازم برای این موضوع را باید از برترین نکات و موثرین معیارهای تمایز دانشگاه‌های پیشرو دانست. برای تحقق این ایده، دانشگاه مفید با جذب دانش‌آموختگان برتر دانشگاهی و فضلای حوزه‌های علمیه ایران، سعی در ایجاد بستری مناسب در راستای تحقیق و گسترش دانش دینی و پیوند آن با علوم انسانی روزگار معاصر و همچنین کسب نگاه و برخورد نقادانه با مباحث و آموزه‌های دینی نمود. این اقدام باعث شد تا دستاورد تعلیم و تربیت در دانشگاه، نتایجی مثبت را در اصلاح و تحرک این فضا به‌وجود آورد که از ثمرات آن می‌توان به گسترش و ژرف‌نگری موضوعاتی همچون: فلسفه اسلامی و ربط و نسبت آن با فلسفه‌های غربی، حقوق بشر و نگاه اسلام، حقوق کودک و حقوق زن، اقتصاد اسلامی و شیوه تعامل موضوعات اقتصادی در اسلام و اقتصاد روز دنیا، کلام شیعی، فقه و حدیث، مبانی اندیشه سیاسی در اسلام و دنیای معاصر، اخلاق زیستی و اخلاق دین‌محور و دیگر موضوعات دانست؛ همانا پیوند میان دانش دینی و علوم روز در اعضای هیئت‌علمی را می‌توان نقطه اتکایی برای دست‌یابی به این اهداف دانست که در دانشگاه مفید محقق شده است و برخی از آثار منتشرشده به‌وسیله اعضای هیئت‌علمی و پژوهشگران دانشگاه، تاکنون به آثار اصلی و مرجع درزمینه خود تبدیل شده و دارای افتخارات ملی و بین‌المللی است.

    همچنین دانشجویان و دانش‌آموختگان این مکتب فکری نیز با همت خود و با الگو گیری از کوشش‌ها و زحمات استادان خود، بحمدالله، امروزه در بهترین درجات علمی و شغلی ایران و خارج از کشور قرارگرفته‌اند و جایگاه‌های رفیع انسانی، علمی، اجتماعی و اقتصادی را برای خود مهیا ساخته‌اند. از میان نزدیک به ده هزار دانش‌آموخته دانشگاه، حضور پرتکرار اشخاصی در کسوت هیئت‌علمی دانشگاه‌های ایران و خارج از کشور، وزرا، سفرا، مسئولین سیاسی، فرهنگی و اقتصادی ایران و کشورهای دیگر، اصحاب قلم، قضات و وکلای برجسته، نشان‌دهنده آن است که مفید به بخش بزرگی از آرمان‌ها و اهدافش دست یافته است.

    دانشگاه مفید با ایجاد یک کتابخانه غنی درزمینه علوم انسانی و ایجاد فضاهای اختصاصی پژوهش، کلینیک حقوقی و روان‌شناختی، کلینیک حقوق کودک، ارتباط عمیق و برگزاری مجامع علمی با مراکز و دانشگاه‌های ایران و کشورهایی نظیر آمریکا، کانادا، آلمان، انگلستان، فرانسه، بلژیک، سوئیس، اسپانیا، نروژ، سوئد، ایتالیا، هلند، استرالیا، ایرلند، لوکزامبورگ، چین، روسیه، آفریقای جنوبی، مصر، تونس، مراکش، هند، بنگلادش، مالزی، اندونزی، فیلیپین، تاجیکستان، قطر، امارات، ترکیه، عربستان، لبنان، عراق، افغانستان و ... همچنین برگزاری همایش‌های بین‌المللی مشترک با سازمان ملل و نهادهای تابعه آن و دعوت از استادان و متفکران کشورهای دیگر برای تبادل‌نظر و جلسات علمی خواسته است تا نهایت توان خود را برای گسترش مفاهیم و مباحث مورد نظر و همچنین انتقال و آموزش آن‌ها به دیگران به‌کار برد.

    دانشگاه مفید و پردیس آن در مساحتی حدود هفتاد هکتار و با مشوق‌های مالی، تحصیل رایگان دوره‌های تحصیلات تکمیلی، بورس‌های دانشجویی، ساخت خوابگاه‌های مدرن، فضاهای ورزشی و تفریحی، فضای جنگلی وسیع، مرکز مشاوره روانشناسی، سلف‌سرویس و رستوران وی‌آی‌پی، باشگاه‌های بدن‌سازی، مسیر سلامت و دوچرخه‌سواری، زمین چمن مصنوعی و سالن‌های سرپوشیده، مرکز آموزش‌های آزاد و مجازی، اینترنت پرسرعت رایگان و ... کوشیده است تا برای آسایش و آرامش بیشتر دانش‌پژوهان و دانشجویان، بهترین امکانات و خدمات جانبی را به آن‌ها ارائه کند. در دانشگاه مفيد ۳۱ گرايش تحصيلی در شش دپارتمان «اقتصاد»، «حقوق»، «فلسفه»، «علوم سياسی»، «الهيات» و «زبان انگليسی» و در سه مقطعِ كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكتری ارائه می‌شود. ورود به دانشگاه مفيد از سه روش كنكور سراسری، آزمون اختصاصی (ويژه طلاب حوزه‌های علميه) و ورود بدون آزمون امکان‌پذیر است. هم‌اکنون بيش از ۱۸۰۰ دانشجوی آقا و خانم (ايرانی و غير ايرانی) در اين دانشگاه مشغول به تحصيل هستند.

    توضیحات بیشتر
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها