• بررسی سلامت دندان های خلفی و بافت پریودنشیوم در کودکان 7 تا 11 ساله مبتلا به بیماری قلبی مادرزادی در شهر قزوین

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1385/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1385/01/01
    • تعداد بازدید: 732
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    زمینه: کودکان مبتلا به بیماری قلبی مادرزادی نسبت به افراد سالم نیازهای دندان پزشکی ویژه ای دارند که آگاهی از آنها برای فرد مبتلا و خانواده وی ضروری است

    هدف: مطالعه به منظور تعیین وضعیت سلامت دندان های شیری و دائمی و بافت پریودنشیم مجاور آنها در کودکان با بیماری قلبی مادرزادی انجام شد.

    مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی در سال تحصیلی 87-1386 در شهر قزوین انجام شد. نمونه ها به طور غیرتصادفی با مراجعه به مراکز درمانی و مطب ها و بررسی پرونده ها از بین بیماران قلبی مادرزادی 7 تا 11 ساله با خطر متوسط یا زیاد ابتلا به اندوکاردیت عفونی، انتخاب و برای شرکت در مطالعه با والدین آنها تماس گرفته شد. معاینه های دهان و دندان در 32 کودک انجام شد و آگاهی والدین آنان از نیازهای خاص دندان پزشکی توسط پرسش نامه سنجیده شد. داده ها با آزمون آماری اسپیرمن تحلیل شدند.

    یافته ها: از مجموع 108 دندان آسیای اول دایمی، 14.8% پوسیدگی و 34.3% نقایص مینایی داشتند و از 226 دندان آسیایی شیری به ترتیب 45.6% و 30.5% پوسیدگی و نقایص مینایی داشتند. 40.6% بیماران التهاب لثه و 18.7% آبسه دندانی داشتند. تنها 56% از کودکان سابقه مراجعه قبلی به دندان پزشک داشته و والدین 68.7% آنان از نیاز کودک خود به مصرف آنتی بیوتیک قبل از اعمال دندان پزشکی برای جلوگیری از وقوع اندوکاردیت عفونی باخبر بودند.

    نتیجه گیری: با توجه به بالا بودن میزان نقایص مینایی و التهاب لثه، انجام معاینه های زودهنگام با فواصل زمانی کوتاه در بیماران قلبی جهت جلوگیری از گسترش پوسیدگی های دندانی و عفونت های لثه ضروری به نظر می رسد. افزایش آگاهی والدین به منظور مراجعه به موقع به دندان پزشک ضرورت دارد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها