• تأثیر یک دوره فعالیت بدنی بر عوامل خطرزای قلبی عروقی معتادان پس از یک سال ترک مصرف مواد مخدر

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1395/06/27
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1395/06/27
    • تعداد بازدید: 541
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    زمینه و هدف: نگرانی هایی در مورد درمان مصرف مواد مخدر که دارای آثار افزایش وزن و اختلالات پرخوری پس از ترک هستند وجود دارد. الگوهای تغذیه ای نامناسب و افزایش بیش از حد وزن در دوره ی بازگشت از اعتیاد به مواد مخدر و الکل مشاهده شده است. هدف از این تحقیق، بررسی کارایی یک دوره فعالیت بدنی بر وزن، whr, bmi، حداکثر اکسیژن مصرفی، لیپید و لیپوپروتئین های پلاسمایی معتادان پس از یک سال ترک مصرف مواد مخدر می باشد.

    روش تحقیق: این تحقیق از نوع نیمه تجربی بود. از افراد مرد دارای سابقه ی بیش از یک سال ترک مواد مخدر، که در گروه های ترک اعتیاد "معتادان گمنام " در استان چهارمحال بختیاری بودند، پس از یک فراخوان، در مجموع فقط 37 آزمودنی 49-23 ساله که به طور داوطلبانه مایل به شرکت در تحقیق بودند، به عنوان نمونه انتخاب شدند. شرکت کنندگان به نسبت 1:1 تحت نظارت ناظر پروژه به طور تصادفی ساده به گروه تجربی (18 نفر) و کنترل ( 19 نفر) تقسیم شدند. از 37 آزمودنی 31 نفر موفق به اتمام دوره ی تحقیق شدند (16 آزمودنی گروه تجربی، 15 آزمودنی گروه کنترل). 12 هفته تمرین شامل شرکت در فعالیت ها و ورزش هایی مانند بازی بدمینتون، پیاده روی و دوی نرم بود. دوره ی تمرین شامل 20 دقیقه تمرین در ابتدا تا 45 دقیقه تمرین در انتهای تحقیق بود. ضربان قلب در طول هر جلسه (hr 50-70%) از طریق 10 ضربان سنج که به طور تصادفی به وسیله ی آزمودنی ها استفاده می شد، کنترل می شد. ترکیب بدنی به وسیله کالیپر، کلسترول، tg, vldl, ldl, hdl از طریق کیت های تشخیصی آنزیمی در ابتدا و پایان دوره، مورد ار زیابی قرار گرفت. از آزمون لوین و آزمون  -tمستقل جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها: در گروه تجربی کاهش معنی داری در وزن (p=0.004) whr, (p=0.001) bmi, (p=0.002)، کلسترول (p=0.002) ldl, (p=0.045) hdl, (p=0.009) مشاهده شد، در حالی که در tg اختلاف معنی دار مشاهده نشد.

    نتیجه گیری: با توجه به تأثیر مواد مخدر و نیکوتین در افزایش میزان متابولیسم بدن به نظر می رسد اجرای فعالیت بدنی بدون رژیم غذایی باعث کند شدن روند افزایش وزن و bmi می گردد، از این رو می توان گفت  که فعالیت بدنی افزایش وزن بعد از ترک مواد و سیگار را کنترل کرده و کاهش دهد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها