• بررسی تاثیر ارزش ها و جایگاه اجتماعی و تحصیلی خانواده بر انتخاب رشته تحصیلی دانش آموزان

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/05/19
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/05/19
    • تعداد بازدید: 380
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02166979519

    بررسی تاثیر ارزش ها و جایگاه اجتماعی و تحصیلی خانواده بر انتخاب رشته تحصیلی دانش آموزان

    خانواده اولین کانون شکل گیری شخصیت و یادگیری روابط اجتماعی است. اولین موسسه ای که فرد را با زندگی اجتماعی آشنا می سازد خانواده است. زندگی خانوادگی در درونی ساختن رفتارها، نگرش ها وارزش ها نقش بسیار موثری ایفا می نماید. کارکردهای خانواده را ازسه منظر می توان مورد بررسی قرار داد که عبارتند از: کارکردهای وضعی یا برایندی، کارکردهای وظیفه ای یا مستمر، و کارکردهای ماموریتی یا بحرانی.

    مقصود از کارکردهای وضعی یا برایندی خانواده کلیه نتایجی است که به محض تشکیل خانواده، حاصل می شود. منظور از کارکرد وظیفه ای یامستمر خانواده، نتایج وپیامدهایی است که انتظار می رود یک فرد یا گروه انسانی آن را به انجام برساند. منظور از کارکردهای ماموریتی یا بحرانی وظیفه ای خاص است که در شرایطی ویژه برعهده خانواده نهاده می شود گردید. از دیدگاه اکثر صاحب نظران ، یکی از کارکردهای اساسی وظیفه ای و مستمر خانواده ، کارکرد تربیتی یا آموزشی است.

    آموزش فرزندان و آموزش مذهب به کودکان و نوجوانان ، جامعه پذیری وانتقال فرهنگ، تعلیم وتربیت، اجتماعی کردن کودکان وتعیین پایگاه ها وفراهم نمودن امنیت اقتصادی و کاریابی وایجاد پایگاه اجتماعی برای فرزندان را از کارکردهای تربیتی و آموزشی نهاد خانواده می باشند. غفلت خانواده در ایفای کارکردهایش و بدکارکردی آن درسایر زمینه ها روی کارکرد تربیتی و آموزشی آن نیز اثر می گذارد. غفلت درکارکرد آموزشی نیز بر کارکرد نهاد آموزش وپرورش تاثیر می گذارد. یکی از کارکردهای وظیفه ای یا مستمر نهاد خانواده در زمینه آموزش وپرورش، هدایت تحصیلی وشغلی فرزندان می باشد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها