-
نوع دانشگاه : آزاد اسلامیآدرس دانشگاه : تهران - خیابان دکتر شریعتی - دو راهی قلهک - خيابان امير پابرجا - بلوار آئينه - نبش خيابان گل يخ - ساختمان ستادی دانشگاه علوم پزشكی آزاد اسلامی تهرانشماره تماس : 02126602642مقالات منتشر شده : 39 مقالهوب سایت دانشگاه : کلیک کنیدوضعیت دانشگاه : فعالجزئیات بیشتر دانشگاه
- سال تاسیس دانشگاه : 1364
- تعداد دانشکده : 8
- مقالات منتشر شده در رویدادها : 30 مقاله
- مقالات منتشر شده در ژورنال ها : 9 مقاله
- تاریخ انتشار : 1399/06/30
- ایمیل دانشگاه : info[at]tms.iau.ir
دانشگاه آزاد اسلامی پزشکی تهران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران، ۲۷ خرداد ۱۳۶۴ راهاندازی شد و فعالیت آموزشی خود را با ریاست حسین یحیوی و راهاندازی چهار رشته تحصیلی پزشکی در مقطع دکتری حرفهای، پرستاری و مامایی در مقطع کارشناسی و علوم آزمایشگاهی در مقطع کاردانی و با جذب ۳۷۶ دانشجو آغاز کرد. این واحد دانشگاهی با داشتن ۲۳ رشته و حدود ۱۲ هزار دانشجو دارای چهار دانشکده مصوب و سه رشته مستقل و جمعا در ۲۳ رشته در مقاطع تحصیلی دکتری حرفهای، کارشناسی ارشد، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ناپیوسته و کاردانی بود که حدود ۲۰ هزار فارغالتحصیل داشته است.
یکی دیگر از واحدهای حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در تهران واحد دندانپزشکی بود که ۱۷ شهریور ۱۳۶۵ راهاندازی شد. این واحد دانشگاهی ۳۲ ساله تنها واحد تخصصی دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی و اولویت نخست دانشجویان این رشته است. واحد دندانپزشکی تهران تا سال گذشته بیش از ۶ هزار فارغالتحصیل رشتههای دندانپزشکی را تحویل جامعه داده و به تنهایی و بدون هیچگونه بار مالی برای دولت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حدود یکششم دندانپزشکان کشور را تربیت کرده است.
واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی نیز سال ۱۳۶۴ در تهران با هدف تربیت و تامین بخشی از نیروهای داروساز مورد نیاز کشور با کیفیتی همسطح دانشگاههای دولتی وقت راهاندازی شد و با کیفیتی مشابه دانشگاههای معتبر ایران و جهان توسعه یافت.
۲۴ مرداد سال 96 بود که تصمیم و مصوبه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی برای تجمیع واحدهای پزشکی، دندانپزشکی و علوم دارویی و تشکیل نخستین دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران آغاز شد.
دانشکده پزشکی
دانشکده پزشکی درسال 1364 تاسیس شده و طی 32 سال یکی از بزرگترین و پیشروترین دانشکدهها درمجموع دانشکدههای پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی محسوب میشود. این دانشکده با دراختیار داشتن حدود 210 نفر عضو هیاتعلمی آموزش بالغ بر 2000 دانشجوی پزشکی را عهدهدار است. دوره دستیاری داخلی برای اولینبار در سال 95 در دانشکده راهاندازی شده و امسال همزمان با پذیرش دومین دوره دستیاران داخلی، کارشناسیارشد علوم تشریحی را نیز با کسب مجوز از وزارت بهداشت در دانشکده راهاندازی کرده است.
این دانشکده درحال حاضر بالغ بر 150 نفر دانشجو در رشته روانشناسی بالینی در مقاطع کارشناسی و کارشناسیارشد دارد که در این دانشکده مشغول به تحصیل هستند. با توجه به تعداد زیاد دانشجویان پزشکی و آمار بالای دانشجویان میهمان و انتقالی، دانشکده پزشکی برای تامین بخشهای آموزش بالینی علاوهبر بیمارستانهای تابعه و در اختیار خود (بیمارستانهای امیرالمومنین(ع) بوعلی، جواهری و کلینیک قدس) با بیمارستانهای دانشگاههای علوم پزشکی ارتش و البرز نیز قرارداد دارد.
دانشکده پزشکی با در اختیار داشتن کادر هیاتعلمی مجرب و دلسوز در حوزه علوم پایه و بالینی و بهخصوص آموزش مستقیم توسط اساتید بالینی سعی بر قویتر کردن بنیه علمی فارغالتحصیلان خود دارد، بهطوریکه در سال جاری نزدیک به 80 نفر از دانشآموختگان این دانشکده در آزمون دستیاری سال 96 وزارت بهداشت در رشتههای مختلف پذیرفته شدند که سه نفر از آنها جزء رتبههای یک درصد برتر کشوری سال 96 بودهاند و تمام این موارد بیانگر آن است که دانشکده پزشکی شایستگی ورود به مقاطع تحصیلی بالاتر پزشکی و ورود به عرصه فلوشیپی و دستیاری تخصصی را دارد.
دانشکده دندانپزشکی
دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی 17 شهریور ماه 1365 با پذیرش حدود 40 دانشجو در رشته دکتری حرفهای دندانپزشکی فعالیت خود را آغاز کرده و هماکنون در تمام رشتههای علوم دندانپزشکی مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانشجو میپذیرد. رشتههای تحصیلی این واحد دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی علاوهبر تربیت دانشجویان در مقطع دکتری حرفهای دارای 9 رشته تخصصی دندانپزشکی شامل (اندو، پروتزدندان، جراحی، ارتودنسی، کودکان، ترمیمی، پریو، رادیولوژی، بیماریهای دهان و دندان) کارشناسی پیوسته ساخت پروتزهای دندانی و کارشناسی ناپیوسته ساخت پروتزهای دندانی است.
تعداد فارغالتحصیلان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران تاکنون تعداد 3982 نفر در مقطع دکتری عمومی دندانپزشکی، 169 نفر در مقطع تخصصی دندانپزشکی، 529 نفر در مقطع پرستاری دندانپزشکی، 77 نفر در رشته ساخت پروتزهای دندانی در مقطع کارشناسی پیوسته، تعداد 74 نفر در رشته ساخت پروتزهای دندانی در مقطع کارشناسی ناپیوسته، 1067 نفر در رشته ساخت پروتزهای دندانی و تعداد 130 نفر در مقطع کاردانی بهداشتکار دهان دانشآموخته تربیت کرده و تحویل جامعه داده است. تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل دانشجویان شاغل به تحصیل دانشکده دندانپزشکی حدود 1300 نفر هستند که از این تعداد جمعا 90 نفر در 9 رشته تخصصی دندانپزشکی، 1100نفر در مقطع دکتری حرفهای دندانپزشکی و 20 نفر در مقطع مختلف کارشناسی پیوسته ساخت پروتزهای دندانی و پنج نفر در کارشناسی ناپیوسته پروتزهای دندانی به تحصیل اشتغال دارند.
دانشکده داروسازی و علوم دارویی
دانشکده داروسازی و علوم دارویی دیگر دانشکده حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی است؛ پس از راهاندازی دانشگاه آزاد اسلامی در سال 1361 که اکنون بهعنوان برترین دانشگاه حضوری جهان با رتبه اول تولیدات علمی در کشور ارزیابی شده است، دانشکده فوق در سال 1364 در تهران با هدف تربیت و تامین بخشی از نیروهای داروساز مورد نیاز کشور با کیفیتی همسطح دانشگاههای دولتی وقت راهاندازی شد و با کیفیتی مشابه دانشگاههای معتبر ایران و جهان توسعه یافت.
این دانشکده در سال 1364 توسط مرحوم محمدباقر شایورد تاسیس شد و با مدیریت وی تا سال 1387 نسبت به تربیت دانشجو در رشته داروسازی پرداخت. درحال حاضر دانشکده داروسازی و علوم دارویی دارای 42 آزمایشگاه و کارگاه فعال، یک مرکز تحقیقاتی دایر و دو مرکز تحقیقاتی درحال تاسیس، پنج داروخانه (سه داروخانه شهری و دو داروخانه بیمارستانی)، کتابخانهای با بیش از 20هزار جلد کتاب، دو سایت آموزشی و پژوهشی، 40 عضو هیاتعلمی و تعداد 3600 دانشجوی مشغول به تحصیل در رشتههای آموزشی (فارماسیوتیکس (داروسازی)، داروسازی تکمیلی، داروسازی مازاد، دکتری تخصصی اقتصاد و مدیریت دارو، کارشناسیارشد سمشناسی، دکتری تخصصی سمشناسی، دکتری تخصصی فارماکولوژی، کارشناسیارشد نظارت بر امور دارویی، مهندسی کشاورزی علوم و صنایع غذایی، علوم و مهندسی صنایع غذایی در مقطع کارشناسی، زیست فناوری مواد غذایی، فناوری مواد غذایی، علوم مواد غذایی، صنایع غذایی، شیمی مواد غذایی و میکروبیولوژی مواد غذایی در مقطع کارشناسیارشد، زیست فناوری مواد غذایی، فناوری مواد غذایی، تکنولوژی مواد غذایی و میکروبیولوژی مواد غذایی در مقطع دکتری تخصصی رشته صنایع غذایی است.
دانشکده پیراپزشکی
دانشکده پیراپزشکی در سال 1387 تاسیس شده است. دانشکده پیراپزشکی متشکل از گروههای آموزشی علوم آزمایشگاهی، هوشبری و اتاق عمل در مقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته است.
دانشکده پرستاری و مامایی این دانشکده در بهمن 1364 بهمنظور تربیت پرستار و ماما در سطح کارشناسی گشایش یافت و از سال 1366 مبادرت به پذیرش دانشجو در رشتههای پرستاری در مقطع کارشناسیارشد کرد و فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود را توسعه داد. هماکنون در رشتههای پرستاری داخلی جراحی، پرستاری کودکان، پرستاری روان، پرستاری سلامت جامعه و از نیمسال اول 97-96 در رشته پرستاری مراقبتهای ویژه و دکتری پرستاری پذیرای دانشجویان است.
درحال حاضر دانشکده پرستاری و مامایی با اخذ مجوز و پذیرش دانشجو در مقطع دکتری پرستاری و همچنین با گسترش پنج رشته در مقطع تحصیلات تکمیلی در رشتههای پرستاری داخلی جراحی، کودکان، روانپرستاری، سلامت جامعه و نیز رشته جدید پرستاری ویژه مسیر خود را در بستر ورود به عرصه تحصیلات تکمیلی به خوبی باز کرده است.
دانشکده علوم نوین و فناوریهای نوین این دانشکده در مهر 1383 برای اولین بار در واحد تهران پزشکی با گرایشهای میکروبیولوژی و علوم سلولی و مولکولی در مقطع کارشناسی دایر شد و از سال 1384 در گرایش ژنتیک در مقطع کارشناسی و از سال 1389 در گرایش بیوشیمی در مقطع کارشناسی دانشجو پذیرفت. با توجه به برنامهریزیهای کلان انجامگرفته، نام دانشکده به علوم نوین با نگاه به طب ترمیمی تغییر یافته است. از آنجا که دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان یکی از بزرگترین دانشگاهها از نظر تعداد دانشجویان است بنابراین پرورش و تربیت نیروهای انسانی آن باید هدفمند و در راستای برنامهها و اهداف تعریفشده در برنامههای راهبردی باشد. بر این اساس هدف از تاسیس این دانشکده تربیت نیروهای کارآمد و متخصص موردنیاز کشور در مقاطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسیارشد و دکتری تخصصی) در زمینههای فناوریهای علوم نوین، انجام پژوهشهای بنیادی و کاربردی و توسعه فناوری بهمنظورخلق دانش و ثروت و ارائه خدمات و مشاورههای تخصصی به سازمانها و مراکز دولتی و خصوصی است. از بهمن 1389 در مقطع کارشناسیارشد رشته علوم جانوری با گرایش بیوسیستماتیک جانوری و از مهرماه 1390 در مقطع کارشناسیارشد رشته ژنتیک پذیرش دانشجو داشته است.
دانشکده شیمی دارویی
دانشکده شیمی دارویی در سال 1391 با هدف تربیت نیروی متخصص شیمیست و بهطور خاص در حوزه دارویی تاسیس شده است و از آنجا که واحد علوم دارویی دارای اساتید مجرب و متخصص و همینطور وسایل و امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی پژوهشی و آموزشی مناسب است، توانسته با حمایت مسئولان ارشد دانشگاه در این مدت کوتاه نسبت به تربیت نیروی متخصص اقدامات مفید و سازنده انجام دهد. درحال حاضر این دانشکده دارای تعداد سه آزمایشگاه آموزشی و دو آزمایشگاه پژوهشی و نیز دارای یک مرکز تحقیقات مواد اولیه دارویی است.
دانشکده بهداشت و مهندسی پزشکی و روانشناسی
رشته بهداشت محیط دانشکده بهداشت از قدیمیترین رشتههای دانشکده بهداشت است که از سال 1373 با اخذ 45 دانشجو در مقطع کاردانی بهداشت محیط آغاز به کار کرد. در سال 1378 ، 30 دانشجو در مقطع کارشناسی پذیرش کرد. در سال 1392 اولین دوره کارشناسی پیوسته با پذیرش 20 نفر صورت گرفت و در ادامه فعالیتهای گروه بهداشت محیط و پیگیریهای صورتگرفته در سال 1395 نسبت به پذیرش چهار دانشجو در مقطع کارشناسیارشد اقدام کرده است که تاکنون 863 نفر در مقاطع فوقالذکر فارغالتحصیل شدهاند.
دانشکده بهداشت و مهندسی پزشکی و روانشناسی درحال حاضر با پنج گروه آموزشی گروه مهندسی بهداشت محیط شامل: کارشناسی پیوسته و ناپیوسته، گروه بهداشت عمومی شامل: کارشناسی ناپیوسته بهداشت عمومی و کاردانی رشتههای بهداشت خانواده و بهداشت مبارزه با بیماریها، گروه مهندسی پزشک، گروه مهندسی بهداشت حرفهای شامل: کارشناسی پیوسته، گروه روانشناسی کارشناسی پیوسته و کارشناسیارشد، گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی در مقطع کارشناسیارشد و دکتری، گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی به فعالیت آموزشی خود ادامه میدهد. دانشکده بهداشت و مهندسی پزشکی دارای حدود 2700 نفر دانشجو و حدود 150 نفر استاد تماموقت و حقالتدریس است.
تعداد کل مقالات نمایه شده این دانشگاه : 39