جستجو در مقالات این دانشگاه:
همایش ، رویداد ، ژورنال
اینستاگرام تی پی بین
تعداد کل مقالات نمایه شده این دانشگاه : 313
  • دانشگاه بوعلی سینا همدان
    نوع دانشگاه : وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
    آدرس دانشگاه : همدان - چهارباغ شهید مصطفی احمدی روشن - دانشگاه بوعلی سینا
    شماره تماس : 08138381601
    محققین این دانشگاه : 193 محقق
    مقالات منتشر شده : 313 مقاله
    وب سایت دانشگاه : کلیک کنید
    وضعیت دانشگاه : فعال
    جزئیات بیشتر دانشگاه
    • سال تاسیس دانشگاه : 1351
    • تعداد دانشکده : 13
    • مقالات منتشر شده در رویدادها : 246 مقاله
    • مقالات منتشر شده در ژورنال ها : 67 مقاله
    • تاریخ انتشار : 1399/06/30
    • ایمیل دانشگاه :

    دانشگاه بوعلی سینا همدان

    دانشگاه بوعلی سینا به عنوان بزرگترین مرکز علمی، پژوهشی و فرهنگی مهد تاریخ و تمدن ایران زمین، در مرکز شهر همدان و در دامنه کوه سترگ الوند قرار دارد؛ شهری که نامش یادآور نام شاعران، ادیبان و بزرگانی همچون باباطاهر، بوعلی سینا، عین-القضات، میرزاده عشقی و مصطفی رحماندوست و سیمای زیبای آن آمیخته با میراثی گران بها چون آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، هگمتانه و گنجنامه است.

    اولین گام های ایجاد این دانشگاه پرافتخار، در اسفندماه سال ۱۳۵۱ و براساس معاهده مشترک بین دولت های ایران و فرانسه برداشته شد. شورای گسترش آموزش عالی در نود و چهارمین جلسه خود، سرانجام در ششم آذر سال ۱۳۵۲مجوز تاسیس دانشگاه بوعلی سینا در همدان را تصویب نمود، که پس از آن در سال ۱۳۵۳ به صورت رسمی تاسیس و فعالیت آموزشی خود را در سال ۱۳۵۵ با پذیرش حدود ۲۰۰ دانشجو، در مقاطع کاردانی و کارشناسی و در ۴ مجتمع گسترش کشاورزی، علوم تندرستی، علوم محیط زیست و علوم آموزشی آغاز نمود.

    فضاهای آموزشی، کمک آموزشی، رفاهی– فرهنگی، خوابگاهی و ورزشی این دانشگاه، در حدود ۲۵۰ هزار متر مربع بوده که در سایت اصلی و در مساحتی قریب به ۲۰۵ هکتار بنا شده است. دانشگاه بوعلی سینا در سال ۲۰۲۱ میلادی به لحاظ وبومتریک در جهان رتبه ۱۸۲۵، در آسیا رتبه ۵۶۱، در خاورمیانه رتبه ۸۰ و در کل دانشگاه های کشور رتبه ۲۳ را کسب کرده است.

    همچنین به عنوان موثرترین دانشگاه های جهان براساس نظام رتبه بندی تایمز در علوم مهندسی رتبه بین ۸۰۰-۶۰۱، در حوزه علوم فیزیک رتبه بین ۱۰۰۰-۸۰۱، در حوزه علوم زیستی رتبه ۸۰۰+ و همچنین رتبه بین ۳۰۱-۳۵۰ آسیا را در همین رتبه بندی از آنِ خود کرده است. این دانشگاه در رتبه بندی لایدن حائز رتبه ۱۰۰۰، به لحاظ شاخص ISC در بین دانشگاه های جامع کشور رتبه هشتم و در بین کلیه دانشگاه های جهان اسلام صاحب رتبه ۵۰ می باشد.

    به علاوه در بین دانشگاه های کشور از نظر ارجاعات به مقالات رتبه پنجم و از نظر تعداد دانشمندان ISI نیز رتبه پنجم کشور را دارا می باشد. این دانشگاه در حال حاضر دارای ۴۴۰ عضو هیئت علمی، حدود ۷۰۰ کارمند، حدود ۱۲ هزار دانشجو، ۳۱۷ رشته گرایش تحصیلی فعال در مقاطع کاردانی، ‏کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و همچنین حدود ۴۷ هزار دانش آموخته در مقاطع مختلف تحصیلی است.

    ۱۳ دانشکده در دل دانشگاه بوعلی سینا جای گرفته اند که عبارتند از: علوم پایه، شـیمی، علوم انسانی، علوم ورزشی، علوم اقتصادی و اجتماعی، فنی و مهندسی، کـشاورزی، هنر و معماری، پیرادامپزشکی، فنی و منابع طبیعی تویسرکان، فنی و مهندسی کبودرآهنگ، مدیریت و حسابداری رزن و صنایع غذایی بهار. از بین این دانشکده ها، دانشکده های شیمی، فنی و مهندسی، کشاورزی، علوم پایه و علوم انسانی از نظر تولیدات علمی و جذب دانشجو در رتبه های بالایی قرار دارند.

    مرکز رشد و فناوری دانشگاه بوعلی سینا هم اکنون با ۳۸ شرکت فعال در حوزه های IT، برق و الکترونیک و حوزه های دیگر پیشرفت خوبی در زمینه جذب دانشجویان، اساتید و نخبگان صاحب طرح و ایده های فناورانه داشته است.

    موزه تاریخ طبیعی دانشگاه بوعلی سینا یکی از متنوع ترین و جذاب ترین موزه های علمی ایران و حتی منطقه می باشد که دارای جایگاه ملی و بین المللی است، که حاوی اکتشافات جهانی و برخی نمونه های منحصر به فرد است و طی سال های متمادی با جستجو و کاوش از اقصی نقاط ایران و جهان، گردآوری شده و در حال حاضر با دارا بودن برخی نمونه های در حال انقراض و حتی منقرض شده و نیز آثار دوران های مختلف تاریخی در قالب ۶ سالن اصلی، باعث گردیده سالانه هزاران نفر از علاقه مندان و گردشگران داخلی و خارجی علی الخصوص محققین، دانش پژوهان و دانش آموزان از این موزه بازدید به عمل آورند.

    دانشگاه بوعلی سینا تا به حال موفق به عقد ۴۵ تفاهم نامه همکاری های علمی بین المللی با دانشگاه های معتبر در کشورهای مختلف جهان شده و در همین راستا میزبان اساتید و پژوهشگران تراز اول جهان در امر تدریس برای دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی است. گفتنی است در سال تحصیلی جاری حدود ۳۰۰ نفر از دانشجویان غیرایرانی، از ۲۹ کشور جهان، در رشته ها و مقاطع مختلف تحصیلی این دانشگاه مشغول به تحصیل بوده و حدود ۲۰۰ دانشجوی غیرایرانی نیز تاکنون از این دانشگاه دانش آموخته شده اند.

    همچنین حدود ۷۰۰ زبان آموز غیرایرانی از ۲۵ کشور جهان، در مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان این دانشگاه، در دوره های حضوری و آنلاین، به فراگیری زبان فارسی مشغول هستند؛ که امید آن می رود، در آینده نه چندان دور و در راستای گسترش تعاملات علمی بین المللی شمار این دانشجویان و زبان آموزان در این دانشگاه بیشتر شود.

    توضیحات بیشتر
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها